Hivatalos: a kormány nem távolítja el a szovjet emlékművet

A kormány továbbra sem hajlandó eltávolítani a Szabadság téri szovjet emlékművet, egy 1995-ös megállapodásra hivatkoznak.

Korábban beszámoltunk róla: Hende Csaba egy éve azt ígérte, hogy minden lehető támogatást megad a kommunista emlékművek áthelyezéséhez, de aztán hiába fordult jobbikos kezdeményezésre a kormányhoz Tarlós István a Szabadság téri obeliszk eltávolítása érdekében, Hende válaszában megtagadta a lépést.
 
Novák Előd, a Jobbik alelnöke ma tette közzé Faceook-oldalán az időközben Hende Csabát váltó Simicskó István hivatalos válaszát, melyből kiderül: a kormány nem hajlandó eltávolítani a Szabadság térről a kommunista emlékművet.
 
"A kormány mai válasza szerint továbbra sem zavarja őket, hogy - elvileg tiltott - kommunista önkényuralmi jelképeket is tartalmazó emlékmű vet árnyékot a Parlamentre vagy épp a Batthyány-örökmécsesre a Szabadság térről. Mondtam is most a két sorral előttem ülő Simicskó Istvánnak, hogy legalább egy fél mondatban utalhatott volna arra, hogy azért joggal lehet kritizálni a szovjet emlékmű jelenlegi formáját, de még ennyit sem tett meg ebben a megalkuvó, bátortalan válaszában"
- fűzi hozzá oldalán a politikus.