Holnap már csak ebben a négy megyében lesz hófúvás

 
Vasárnap hajnalban az Országos Meteorológiai Szolgálat Veszprém, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyére a havazás miatt elsőfokú, hófúvás miatt viszont másodfokú figyelmeztetést adott ki. A közlekedésben is elsősorban az említett megyékben nehezítették az útnak indulók dolgát a télies útviszonyok. Hótól elzárt település nincs az országban, az utakon több száz munkagép folyamatosan dolgozott.
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt közölte, hogy hétfő reggelre a Dunántúlon is sokat veszít erejéből a szél, majd napközben tovább mérséklődik, már csak élénk széllökések lehetnek. Helyenként valószínű hószállingózás, gyenge havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között várható, a hóval borított, kevésbé felhős területeken lesz a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 4 fok között alakul.
 
Hétfőre már csak négy dunántúli megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a hófúvás veszélye miatt. Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében kell arra készülni, hogy a gyenge hófúvás alacsony hótorlaszokat emelhet.
 
Az országos, középtávú előrejelzés szerint a jövő héten folytatódik a télies időjárás. Esőre, hózáporra, havazásra és lehűlésre is készülni kell. Több helyen az éjszakai órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet.