Családban marad: Nem Mészáros Lőrinc nyerte a közbeszerzést, de a veje lett a befutó

Családban marad: Nem Mészáros Lőrinc nyerte a közbeszerzést, de a veje lett a befutó

Érdekes családi vetélkedés bontakozott ki a több mint 50 milliárd forintból épített állami autó-tesztpályát kezelő Autóipari Próbapálya Zala Kft. egyik közbeszerzése körül, amelyért cégeikkel versenybe szállt Mészáros Lőrinc és a veje, Homlok Zsolt is - vette észre a 24.hu

A lap leírja, hogy a megbízás során irodaszárny kivitelezésére kerestek céget, noha nem egy teljesen új épületről, hanem egy meglévő ingatlan átalakításáról van szó.

A pályázók között szerepel a felcsúti milliárdos egyik legnagyobb cége, a ZÁÉV Zrt., valamint Mészáros vejének, Homlok Zsoltnak az érdekeltsége, a Homlok Zrt. Rajtuk kívül indult továbbá a budapesti EB Hungary Invest Kft. és a zalaegerszegi Homeland Kft.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer dokumentumai szerint

a megbízást végül nettó 379,8 millió forintos ajánlattal a Homlok Építő Zrt. nyerte el.

Mészáros kisebbik lánya és Homlok 2017 óta házasok, s a Homlok Építő Zrt. többségi tulajdonrészét a Properitus Vagyonkezelő Kft.-n keresztül birtokolják közösen.

Apró érdekességként a portál hozzáteszi, hogy a megbízáshoz szükséges biztosításhoz az alkuszi munkát is egy Mészáros-érdekeltség kapta meg, név szerint a HUNInsurance Biztosítási Alkusz Kft.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Homlok Zsoltot 2016 szeptemberében menesztették a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetői posztjáról, majd pár hónap múlva megalapította saját vasútépítőjét, a Homlok Zrt.-t, a mostani pályázat nyertes cégét. 2017 nyarán pedig bevásárolt egy csehországi cégbe, ezzel többséget szerezve a Vasútvillamosító Kft.-ben. Utóbbi révén megbízást kapott például a felcsúti kisvasút építésére is. 

Végrehajtási eljárást indított az Alfahír Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt ellen

Végrehajtási eljárás kezdeményezett lapunk kiadója Homlok Zsolt, a felcsúti gázszerelőből néhány év alatt az ország egyik leggazdagabb emberévé avanzsáló Mészáros Lőrinc kisebbik lányának férje ellen. Az Alfahír még 2018. júniusában számolt be arról sajtóinformációk alapján, hogy Homlok Zsolt közel egymilliárdot, egész pontosan 855 millió forintot vehetett ki az egyik cégéből, a Vasútvillamosító Kft.-ből.

Emellett végrehajtási eljárást indított korábban az Alfahír kiadója a vállalkozó ellen, mivel nem fizette meg határidőre az általa, egyébiránt több médiummal szemben is elveszített per költségeit.