Mészáros Lőrinc veje már majdnem megkereste az első milliárdját

Homlok Zsolt tavaly vette el feleségül a felcsúti talentum lányát.

Homlok Zsoltot 2016 szeptemberében menesztették a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetői posztjáról, majd vállalkozóként próbált szerencsét: 2016 novemberében megalapította saját vasútépítőjét, a Homlok Zrt.-t, majd tavaly nyáron bevásárolt egy csehországi cégbe, 600 ezer cseh korona tőkét emelve, és ezzel többséget szerzett a Vasútvillamosító Kft.-ben (Vasútvill).

Az általa vezette cég kapott megbízást a felcsúti kisvasút építésére, a dél-balatoni vasút 100 milliárd forintos megaberuházásában pedig konzorciumi társa volt Mészáros cégének, az R-Kord Kft.-nek.

Szintén Mészárosékkal közösködik a tavaly december végén alapított RM International Zrt.-ben, amelyben az igazgatóság tagja Mészáros nagyobbik leányával, Beatrix-szal együtt (Homlok Mészáros kisebbik lányát vette feleségül, Ágnest).

A Homlok-cégek közül a leglátványosabban a Vasútvill teljesített tavaly: 7,3 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 3,1 milliárd forint után, a 676 millió forintos veszteséget pedig 1,8 milliárd forint nyereségbe fordította. A mérlegbeszámoló szerint 1,14 milliárd forint osztalék kifizetését javasolta az ügyvezetés.

A csak vasútépítéssel foglalkozó Homlok Építő Zrt.-ben 85 százalékos tulajdonos Homlok Zsolt, ez a cég a működése első teljes évében 650 milliós bevételt ért el, 45 millió forint nyereséggel, amiből nem fizettek osztalékot.

Fotó: haladas.hu