3,3 milliárdot fizethetünk vissza az EU-nak a fideszes államtitkár miatt, szerinte ez bagatell ügy

Semmiség.

Homolya jelenleg a fejlesztési minisztérium államtitkára, korábban az uniós pénzosztásért felelő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség végrehajtási elnökhelyettese volt. 2010 óta folyt ellene OLAF-vizsgálat, most zárult le.

Mikor a politikust az NFÜ elnökhelyettesévé nevezték ki, még egy sor projekt folyamatban volt, melyekben közbeszerzési tanácsadó cégei révén volt érdekelt, ezért felmerült az összeférhetetlenség gyanúja. Egyszerűbben: ő dönthetett azon projektek támogatásáról, amiket ő maga készített elő, ez pedig súlyos szabálytalanság.

Homolyát hétfőn a Hír TV meg is kérdezte a vizsgálat eredményéről, ám ő komolytalannak nevezte a vádakat, azt mondta,

ezek nagyon bagatell ügyek.

Jobbik: a fideszes korrupció Magyarország rákfenéje

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai közleményében azt írta: a rendszerszintű korrupciót mi sem bizonyítja jobban, minthogy minden napra jut „egy fideszes képviselőhöz, rokonhoz vagy haverhoz köthető korrupciós-botrány”. Április nyolcadika után azonban a Jobbik az egész országot átszövő Fidesz-korrupció ellen gyorsan és hatékonyan fellépne. „Ennek érdekében egy korrupcióellenes ügyészséget fogunk felállítani, amellyel nem csak vissza lehet majd szorítani a korrupciót, hanem lehetőség nyílik a bűnösök elszámoltatására és az összeharácsolt vagyon visszaszerzésére, valamint a Fidesszel meglehetősen engedékeny jelenlegi ügyészség munkájának megreformálására is. A kormányzást szakmai alapokra fogjuk helyezni, az oligarchákat meg fogjuk adóztatni, a tolvajokat le fogjuk csukni” - közölte Szilágyi György.

A 24.hu értesülései szerint az OLAF nyolc projektet talált gyanúsnak, de hat esetben elfogadták a kormány ellenérveit és csak kettőnél kértek korrekciót: a székesfehérvári Szent István Múzeum 651 milliós és az abádszalóki önkormányzat 3,3 milliárd forintos beruházásának uniós támogatásánál. A támogatás mértéke 85%-os volt, ezt kérik vissza, vagyis összesen 3,3 milliárd forintot.