Honfoglalás PM-es módra: Végig dúltuk európát, loptunk, csaltunk, hazudtunk

 Még az SZDSZ korábbi élharcosaként ismert polgármesternek is sok volt, a Jobbik pedig lemondásra szólította fel a honfoglaló magyarokat gyalázó képviselőt.

Ha nem látnánk az alábbi videót, akkor nem hinnénk el, hogy a korábban az LMP Országos Választmányának titkáraként funkcionáló, az ATV-ben egy rövid ideig szerkesztő-riporterként dolgozó, majd Schifferék pártjának szétszakításában élen járó, a Párbeszéd Magyarországért alapítói és országgyűlési képviselőjelöltjei közé tartozó budaörsi önkormányzati képviselő, Bakó Krisztina milyen döbbenetes módon írta le a honfoglalást. 
„Ha az 1000 évvel ezelőtt történtekre gondolunk, akkor Európában egy egészen messziről, keletről, Belső-Ázsiából érkező idegen kultúrájú, erőszakos nép végigdúlta Európát, lopott, csalt, hazudott, gyújtogatott, mindent bevetett, majd még ráadásul földet is, azaz hont foglalt magának.”
 
Az egyébként mutat valamit, hogy miután a magyarságot súlyosan sértő és lealacsonyító kijelentése elhangzott, és a jobbikos képviselő, Császárné Kollár Tímea felszólalásában botránynak és magyargyalázásnak nevezte azt, az ország leggazdagabb városát 1991 óta irányító polgármester, Wittinghoff Tamás, aki  Fodor Gábor idején az SZDSZ ügyvivője is volt, és aki 2006-ban még az SZDSZ-MSZP jelöltjeként nyert, a testületi ülésen úgy fogalmazott, hogy
"természetesen ebben a kérdésben Bakó Krisztinával nem egyeztettünk, én sem gondolom azt jónak, hogyha a honfoglalást ide belekeverjük".
Igaz, hozzátette azt is, hogy "nem azon kritikák kapcsán, amit képviselőasszony mondott, hanem azért, mert a történelemnek van egy íve, amit illik tiszteletben tartani". A korábbi SZDSZ-es, jelenleg a Budaörs Fejlődéséért Egyesület polgármesterének önmagához mérve jelentős és kicsit sem burkolt dorgálása után a PM-es képviselő csendben maradt.
 
A szerdai testületi ülésen elhangzottak miatt Császárné Kollár Tímea jobbikos önkormányzati képviselő Dr. Bakó Krisztinát mind a Közoktatási, Művelődési Ifjúsági és Sport Bizottság elnöki tisztségéről, mind pedig a képviselői mandátumáról történő lemondásra szólította fel. A közlemény szerint nem méltó ezen pozíciók betöltésére, és a párt elvárja, hogy kérjen bocsánatot az elmondottakért. 
 
"Mivel Dr. Bakó Krisztina a Párbeszéd Magyarországért Párt tagja, valamint a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) színeiben nyert egyéni mandátumot, állásfoglalást várunk tőlük arról, hogy azonosulnak-e a képviselőjük által elmondottakkal" - teszi hozzá a jobbikos képviselő. Az Alfahír is megkereste a Párbeszéd Magyarországért szélsőliberális nanopárt sajtóosztályát, válaszukat közölni fogjuk.