Hvg360: A honvédelmi minisztert is lecserélheti Orbán Viktor

Hvg360: A honvédelmi minisztert is lecserélheti Orbán Viktor

Az új kormányban elképzelhető, hogy a jelenlegi honvédelmi minisztert, Benkő Tibort is lecseréli Orbán Viktor – írja a kormányzathoz közel álló körökből szerzett értesülése alapján a hvg360.

A vezérezredesi rendfokozattal bíró Benkő helyére a portál által hivatkozott kormányzati források szerint a miniszterelnök inkább egy megbízható civil menedzsert ültetne a szaktárca élére. A hvg360 információi szerint kormányzati szinten lehetséges utódként felmerült Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf üzletember és volt nagykövet neve is. Ő egyébként többek között tartalékos százados és a Magyar Tartalékosok Szövetségének társadalmi elnöki tisztségét is betölti.

Még nem tudok erről beszélni, majd a miniszterelnök úr fog 

– így felelt a napokban Benkő Tibor az ATV-nek arra, hogy lesz-e újra honvédelmi miniszter. Az ismételt kormányfői felkérést firtató kérdésre a parlament alakuló ülésének szünetében a tárcavezető azt is elmondta, ugyan beszéltek a miniszterelnökkel különböző dolgokról, de ez nem került szóba.

Emlékezetes, a Honvédelmi Minisztérium vezetője márciusban az orosz-ukrán háború kapcsán arról beszélt, hogy az orosz hadsereg tevékenysége nem minősül Ukrajna lerohanásának, az csak egy korlátozott célú támadás. Azóta viszont mintha eltűnt volna a nyilvánosság elől.

Ahogy arról beszámoltunk, a májusban felálló ötödik Orbán-kormányt érintő személyi változások érinthetik például a még az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklóst is, miközben egyre biztosabbnak tűnik Lázár János visszatérése kormánytagként.

Népszava: egyre biztosabb Lázár János visszatérése a kormányba

Több informátorára hivatkozva írja a Népszava, hogy Lázár János visszatérése a kormányba egyre biztosabbnak tűnik, miközben Pintér Sándor marad a belügy élén, Kásler Miklós pedig valószínűleg nyugdíjba vonul. Az új, immár ötödik Orbán-kormány májusban esedékes felállásában a lap más változásokról is értesült.