Egy hadikikötő előkészítésének 1,8 milliárdos pályázatát nyerte el Mészáros egykori cége

Egy hadikikötő előkészítésének 1,8 milliárdos pályázatát nyerte el Mészáros egykori cége
A NER oszlopos tagjának számító TERRA-LOG Mélyépítő Kft. első helyezett lett a Honvédelmi Minisztérium (HM) pályázatán és elnyerte a munkáért járó nettó 1,817 milliárd forintot

– írja az mfor.hu az uniós közbeszerzési értesítő április 6-án feladott, majd április 11-én közzétett hirdetménye alapján.

A cégnek az elnyert összegért cserébe bontási, terep-előkészítési és eltakarítási munkákat kell elvégeznie a honvédség meg nem nevezett hadikikötőjében és annak környékén.

A pályázaton volt egy vetélytársa a Mélyépítő Kft.-nek, ám ennek a cégnek a nevét nem hozták nyilvánosságra, az azonban ismert, hogy a HM a legalacsonyabb ajánlatot választotta.

A TERRA-LOG Mélyépítő Kft.-t 2008-ban 20 millió forinttal alapították és fő tevékenysége a szennyeződés-mentesítés és hulladékkezelés. Az utolsó ismert beszámoló alapján a cég nettó 1,7 milliárd forintos bevételre tett szert 2020-ban, amit idén ezzel az egyetlen pályázattal már felülmúlt a kft.

Az atlatszo.hu még 2021 októberében írta meg, hogy a cég – amely 2020 áprilisában került Mészáros Lőrinc érdekeltségébe – alapítása óta 50 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket.

Mészáros egy év után adott túl a vállalaton, aminek új tulajdonosa, Mészáros bizalmasa, Halmi Tamás lett, kinek karrierje a bicskei földhivatalban indult, majd több Mészáros-érdekeltségbe tartozó cégnél lett vezető tisztségviselő.