Hoppá! Megint lebuktatta magát a Fidesz – a korrupció a rendszer része

Bővült azon kormánypárti politikusoknak száma és köre, akik nyíltan és kendőzetlenül elismerik azt, hogy a Fidesz korrupt.

Mint az ismeretes, Budai Gyula a ma megjelent Heti Válasznak adott nagyinterjújában a Kóka János, megbukott SZDSZ elnök cégeinek állami támogatását, eximbankos megfinanszírozását illetve Andy Vajna kaszinóüzemeltetési monopoljogát firtató kérdésére, lakonikusan annyit válaszolt, hogy

örül annak, hogy már nem ő a kormány korrupcióellenes kormánybiztosa.

A jobbikos politikus szerint ez nagyon sokat elmond ugyan, újat azonban nem tudtunk meg, hiszen a Budai Gyula által tett kijelentés csak egy abban a hosszú sorban, melyek már többször utaltak arra, hogy a Fideszt ellepi a korrupció.

Ismerjük Lázár Jánosnak azt a kijelentését, amikor a kormánypárti államtitkár arról beszélt, hogy a szocialista kormány alatt a szocialista menedzsment, a fideszes kormány alatt a fideszes menedzsment lopja szét az állami cégeket. Tiffán Zsolt szavaira  is emlékeztetett a politikus: mint ismeretes, a fideszes országgyűlési képviselő, borász, az Orbán Viktornak címzett facebookos segélykiáltásában maffiózóknak nevezte saját párttársainak a köreit. L. Simon László államtitkár, nagyvállalkozó egyik parlamenti vita hevében szólta el magát, amikor azt mondta, hogy a

Jobbik azért szervez tematikus napot a korrupció ellen, mert az fáj neki, hogy nem az övé a biznisz.

Gyöngyösi szerint ezzel L. Simon elismerte azt, hogy fideszes bizniszekről van szó, akkor, amikor a kormányzat gazdasági kérdésekben meghozza a döntéseit. Korábban nagy port vert fel az is, amikor Pócs János Jászapáti polgármestere a trafikpályázatokkal kapcsolatban azelőtt megmondta, hogy azok között hány fideszes, hány nem fideszes pályázó van, hogy a zárt borítékok felbontásra kerültek volna.

„Budai Gyula nyilatkozata tehát nem meglepő, megerősít bennünket abban, hogy a Fidesz valóban korrupciós mechanizmusra épül”

- húzta alá Gyöngyösi, aki megjegyezte, hogy a Fidesz több elszámoltatási kormánybiztost nevezett ki, mint amennyi elszámoltatott lett eddig. Ez alatt a kormányzat csúcsra járatta a korrupciós mechanizmusokat, a szociálliberális elődjeit megszégyenítve. A politikus szeretné, ha

a Fidesz nem kovácsbélázna, nem mellébeszélne, hanem annak miniszter- és pártelnöke; Orbán Viktor elfogadná Vona Gábor ajánlatát és alakulna két parlamenti vizsgálóbizottság.

Az egyik bizottság, a kormánypártok vezetésével Kovács Béla ügyeit vizsgálhatná, a másik pedig Orbán Viktor környezetének a meggazdagodását, a fideszes korrupciós mutyikat. Gyöngyösi szerint a magyar választópolgárokat elsősorban a korrupció foglalkoztatja, a korrupció terhe ebből az országból sok embert elüldöz, az egész politikára sötét árnyékot vet. Ezért a Jobbik szeretné, hogy a Fidesz a politikai élet kifehérítésében partner lenne.

Ez utóbbira azért túl sok esély nincs, hiszen az alfahir.hu tegnap is arról írt, hogy Budai Gyula hiába mondta azt, hogy a magyar igazságszolgáltatás alkalmatlan többek között Hagyó Miklós elszámoltatására, a megbukott kormánybiztos az ezzel kapcsolatos ellenzéki törvényjavaslatokat rendre elutasította.