Kiderült, mi kell ahhoz, hogy egy bezáró postahivatal újranyithasson

Kiderült, mi kell ahhoz, hogy egy bezáró postahivatal újranyithasson

A Parlamentben tárgyalt Horváth Richárd hatvani polgármester az újhatvani posta megtartásáról - számolt be a Hatvani Hírlap.

Mint írják, a városvezető a Facebook oldalára feltöltött egy videót, amiben elmondta, ezen a megbeszélésen kiderült, hogy pénteken bezárják az összes érintett postahivatalt, így az újhatvanit is, ami legkorábban csak január első hetében nyithat ki.

Ami újdonság, hogy kiderült, mi kell ahhoz, hogy újra kinyithasson egy bezárt postahivatal.

Horváth elmondta:

A kinyitásnak az az elsődleges feltétele, hogy az üzemeltetés összes költségének 50 százalékát az önkormányzatnak kell átvállalnia, amiben benne van a rezsi és a bérköltségek is.

A polgármester hozzátette, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mekkora kiadással járna Hatvannak.

A cikkben emlékeztetnek, az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében 366 posta működését szünetelteti 210 településen a Magyar Posta november 12-től.

Lukács László, a Jobbik frakcióvezetője vasárnap jelentette be, hogy pártja online petíciót indított a posták megmentéséért. Kifejtette, azért döntöttek az akció mellett, mert úgy látják, amennyiben a kis falvakban megszűnik ez a szolgáltatás, akkor az ott élők százezreinek vagy akár egymillió embernek szűnik meg a mindennapos pénzügyi ügyintézési lehetőség a lakóhelyén, ez pedig egy újabb seb a vidéki települések népességmegtartó erején és versenyképességén. A városokban pedig ennél is hosszabb sorban állásokra, valamint az ügyintézési és várakozási idő megnövekedésével lehet számolni - tette hozzá.