Horvátországba járunk pénzt költeni

Csaknem 465 ezer magyar turista majdnem 2,5 millió vendégéjszakát töltött tavaly Horvátországban a végleges adatok szerint. A horvát állam 20 éves története során soha ennyi magyar nem járt még az adriai országban - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség csütörtökön.

Marin Skenderovic, a horvát állami szervezet budapesti képviseletének vezetője kifejtette: az idegenforgalmi adó alapján számított adatok szerint közel 465 ezer magyar vendég járt a múlt évben Horvátországban, 16,8 százalékkal több, mint 2014-ben. A magyarok 2,493 millió vendégéjszakát töltöttek el a tengerparti államban, s ez a szám 15,5 százalékkal haladja meg a 2014-ben mért adatot.
    
Marin Skenderovic az MTI kérdésére elmondta: a magyar turisták száma az idén valószínűleg nem nő ilyen mértékben, de továbbra is emelkedésre számítanak. Úgy vélekedett, hogy a mediterrán térségben tapasztalható politikai és migrációs helyzet miatt vélhetően kevesebb magyar vállalkozik 2016-ban a repülőgéppel megközelíthető tengerparti országok felkeresésére, ezért talán többen választják az autóval is könnyen elérhető horvát Adriát.

Ez a lényeg. Autóval könnyen elérhető az Adria. Eközben a mindenkori magyar kormányok még arra is képtelenek voltak, hogy nemhogy egy valamire való autópályát, de még csak egy valamennyire összefoldozott, kátyúmentes utacskát építsenek az osztrák határról a Balatonra a német és osztrák turisták számára...