A Hős utcából kiteszik őket, de sokan nem kapnak cserelakást

Nehéz ügy.

2,1 milliárd forintos támogatást kaphat Kőbánya a magyar államtól a Hős utcai gettó felszámolására, a feltételekről valószínűleg januárban születik megállapodás - írja a Magyar Nemzet. Ezt a 15. szám alatti ingatlanokra fordíthatják, két lepusztult társasházat valószínűleg elbontanak.

Kovács Róbert polgármester a lapnak elmondta, hogy az épületekben lévő 300 lakásnak már csak a fele van önkormányzati tulajdonban, ebből 20-30 helynek van bérlője, a többit kiürítették. Cserelakás-ajánlatokat fognak tenni, de csak azoknak, akik rendesen fizetik a lakbért és a közműszámlákat.

A magántulajdonosokkal egyenként ülnek le tárgyalni, mindenki egyedi ajánlatot kap az értékbecslés után, a tartozásaitól függően. A polgármester azt sem zárja ki, hogy olyan megállapodás születik, melynek során a terület, vagy annak egy része állami kézbe kerül.

Ellenzéki képviselők és helyi önkéntesek szerint az ott élőknek nem lesz jó dolguk, mert az eddigi gyakorlat szerint nagyjából 1-2 millió forintos vételi ajánlatokat kaphatnak, ennyiből nem lehet új lakást venni. Az önkormányzati lakásokban élőket valószínűleg szegregált területekre költöztetik, akiknek tartozásuk van az utcára kerülhetnek.

(fotó: police.hu)

Kétmilliárd forintot ad a kormány a Hős utca rendbetételére

Kovács Róbert kőbányai polgármester még korábban azt nyilatkozta, hogy"az ingatlantulajdonosok kivásárlása, a közműtartozások rendezése, a házak bontása és az egyéb költségek számításaink szerint meghaladták a 2,2 milliárd forintot."A 444 a friss Magyar Közlönyben szúrta ki, hogy a kormány határozatban hívja fel a belügyminisztert előfinanszírozásra: