Hősies küzdelmet folytat a beteg fiú, de ismét segítségre szorul

A betegség elleni harcban több olvasónk is nyújtott már segítséget Marcinak idén májusban, de most így karácsony közeledtével újra támogatásra szorul.

Májusban fordult hozzánk Marci édesanyja, mi pedig felvállaltuk az oldalunkon, hogy kérjük a kedves olvasóink segítségét. Az azóta eltelt hónapok során történtek megnyugtató és felkavaró események egyaránt a család életében, és most újra az olvasóinkhoz kell fordulnunk. Kérjük, hogy aki tud segítsen, tegye meg a lehetőségeihez mérten. Legyen egy boldogabb karácsonya Marciéknak.

A betegség ismertetésében májusban ott tartottunk, hogy Marci rossz állapota miatt az édesanyja dolgozni nem tud, a kórházi kezelés miatt gyakorlatilag két háztartást kell fenntartani. A kemoterápiás kezelés után csontvelő transzplantációval próbálkoztak, ehhez a családnak úgynevezett sterilszobát is építeni kellett. Sok aggódás és szorongás után június 18-án aztán végre hazamehetett Marci, de tíz nappal később magas lázzal kellett ismét visszatérni a kórházba, mint kiderült, vérmérgezést kapott. Egy rendkívül rizikós műtétet kellett rajta végrehajtani, de Istennek és a szakértelemnek hála sikeres volt, így nem sokkal később hazamehetett. 

Július 10-én a kontroll során kiderült, hogy még mindig maradtak a szervezetében daganatos sejtek. Augusztusban újabb sugárkezelésre került sor. Október 21-én jött azonban a lesújtó hír, miszerint a daganatok ismét növekedni kezdtek a májban, csontokban és a tüdőben. 2015 november 2-án kezdődött így minden elölről, kanül beültetés, kemoterápiák sorozata. Közben a közeli hozzátartozók véréből keresik a megfelelő csontvelő donort, mivel Marcira előreláthatólag januárban allogén (idegen donoros) második csontvelő transzplantáció vár.

Immáron 34. hónapja tart Marci és a család küzdelme a rákkal, ez idő alatt soha nem volt tünetmentes állapotban.

Rendkívüli ereje, hősies küzdelme, élni akarása példaértékű és erőt ad mindannyiunknak.

Kérjük, aki tud, segítsen a küzdelemben.