A kormány vidékfejlesztési politikáját bírálta a fideszes polgármester

A kormány vidékfejlesztési politikáját bírálta a fideszes polgármester

Szeretnék néhány dolgot elmondani, ami a múlt történéseit kicsit más megvilágításba helyezi.

Dr. Hosszú József, Újfehértó fideszes polgármestere, egy az ellenzék által szervezett lakossági fórumon bírálta a Fidesz kormány pénzosztási politikáját. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település első embere szerint ötmilliárd forintra lenne szükség, hogy Újfehértó valamennyi utcáját leaszfaltozzák, de a kormány csak 1,3 milliárdot adott az elmúlt öt évben.

Ezzel párhuzamosan jelezte, hogy Újfehértó körzetében van egy közel 40 hektáros volt ipari terület, ahol munkahelyeket lehetne teremteni, beruházásokat kéne eszközölni és az autópálya közelsége is ezt erősítené, mégis a közeli, de rosszabb lehetőségekkel bíró Nyírbátor juthatott központi forrásokhoz.

Tehát nekünk sokkal jobb adottságaink vannak ipartelepítésre, mint Nyírbátornak, csak ezzel az előző időszakban nem éltek. Ezt ki kell mondani. Tehát tetszik, nem tetszik nem éltek ezzel a lehetőséggel. Ha ezekből a vállalkozásokból befolyt volna az iparűzési adó, akkor most nemcsak az aszfaltozásra lenne pénz, hanem egyéb más beruházásokra, szálloda építésérre. Olyan dolgokra tudnánk pénzt költeni, amelyekre most kunyerálnunk kell 

- hívta fel a figyelmet az ellenzéki fórumon, a Fidesz újfehértói polgármestere.

Dr. Hosszú József szerint, ha valóban megvalósulhatnának az elmaradt kormányzat szinten is jóvá hagyott beruházások, akkor végre lehetne elegendő munkahely az ott élőknek. Újfehértó polgármester hangsúlyozta, hogy a következő uniós ciklusban arra kellene törekedni, hogy ne csak a kormánytól próbáljanak forrásokhoz jutni, hanem közvetlen EU-s támogatás formájában pályázhassanak fejlesztési pénzekre.

Ehhez kérte a Fidesz polgármestere az ellenzéki fórumon megjelentek támogatását.

A videót megjelentető Hírsz - Határok Nélküli Hírek Szatmárból honlap szerint ezek után felvetődik a kérdés, hogy Fidesz háza táján mi történik, hogy a polgármester sem támogatja pártját, illetve Simon Miklóst, a 24 éve regnáló fideszes országgyűlési képviselőt.