Wladár Sándor: „Soha ne felejtsük el, hogy Hosszú Katinka mekkora dicsőséget hozott az országnak!”

Wladár Sándor: „Soha ne felejtsük el, hogy Hosszú Katinka mekkora dicsőséget hozott az országnak!”

Hosszú Katinka kapcsán nem azok az eredmények születtek, amit elvárt a közvélemény

- nyilatkozta az ATV-nek Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, aki szerint ha rendes időben rendezik az olimpiát, akkor Hosszú Katinka biztos, hogy nyer legalább két olimpiai aranyérmet.

Wladár Sándor jelezte, a koronavírus-járvány miatt csorbát szenvedett az úszó felkészülése, mivel Hosszú Katinka korábban versenyről versenyre járt, de ez most a járvány miatt teljesen elmaradt. 

Bárki bármit mond most a közösségi médiában, azt soha ne felejtsük el, hogy Hosszú Katinka mekkora dicsőséget hozott az országnak, és mekkora örömet szerzett mindenkinek!

- tette hozzá Wladár Sándor.

Hosszú Katinka is üzent saját közösségi oldalán, a háromszoros olimpiai bajnok azt írta:

"Én csak annyit írnék, hogy köszönöm mindenkinek a támogatást és ez most hozzátartozik a pályafutásomhoz, amit ugyanolyan méltósággal veszem, mint az elért csillogóbb sikereimet. Köszönet mindenkinek! Köszönöm Magyarorszag es mindenki más, aki ott van es volt mellettem!"

Olimpiai bajnok Milák Kristóf, bronzérmes a férfi kardcsapat és a cselgáncsozó Tóth Krisztián is - Tudósítás a szerdai nap eseményeiről

Hivatalosan is elindult a tokiói olimpiai játékok, amelyet a sporttörténelem során, először zárt kapuk mögött tartanak meg a világjárvány miatt. A következő bő két hét folyamán az Alfahír folyamatosan beszámol a legfrissebb hírekről és a 173 magyar induló eredményeiről. Milák Kristóf olimpiai csúcsot úszva, 1:51.25-ös idővel nyerte a finálét, ezzel megszerezte a magyar olimpiai csapat második aranyérmét.