Szuperhős huszárokról készül képregény

A képregény-készítés hazánkban is erősödik.

Manapság egyre nagyobb érdeklődés van a mi világunkhoz hasonló, alternatív múltban játszódó történetekre. Ilyen szárnypróbálgatás most, Az Utolsó Előtti Huszár című képregény, amely egy paranormális ügyeket vizsgáló titkos huszárszervezettel, a Fekete mentésekkel foglalkozik, azon belül is egy Csillagszeműnek nevezett huszárral, aki egyike a „boszorkányosok” nevű alakulatnak. A történet az alkotók szerint

"történelmi dráma és természetfeletti horror keveréke, amelyben a magyar népmesék, legendák és mitológia világa keveredik a Nagy Háború valós eseményeivel.”

Az alkotók leszögezték, hogy

 „a történet megalkotása folyamán valós eseményeket és személyeket tanulmányoztunk – egy történész segítségével. A legfontosabb mégsem a meglehetősen sajátosra sikeredett világ, sokkal inkább a karakterek, akik benépesítik azt, így a fő hangsúlyt főhőseinkre, kapcsolataikra és előtörténetükre helyeztük.

Varga Bálint Bánk (író) és Tuli Krisztián (rajzoló) munkája tavaly ősszel jelent meg először. Az úgynevezett nulladik fejezet ingyenesen letölthető a képregény Facebook-oldaláról, az alkotók pedig további hat részt terveznek, amelyek a bevezetőnél jóval hosszabbak, és nyomtatásban is elérhetők lesznek.

A készítők a további fejezetek elkészülése érdekében közösségi finanszírozási kampányba kezdtek, amely hamar sikerré vált, ugyanis az Indiegogo oldalon a kitűzött célhoz képest, több mint háromszor annyi pénz gyűlt össze.

Varga Bálint Bánk kiemelte, hogy mindenképp a magyar folklór témakörben szerettek volna egy nyomozós-horror történetet alkotni. Hozzátette, hogy így jöttek a képbe a huszárok, és ha már huszárok, akkor az első világháború, mert az volt a legérdekesebb éra a huszárság történetében.

Az első képregény a tervek szerint június közepére készül el. Eleinte biztosan csak az Indiegogo-támogatóknak lesz elérhető, de valószínűleg később több webshopból is meg lehet rendelni.