Az éjszaka leple alatt egy teherautó szállította a kartondobozokat az I. kerületi önkormányzattól a volt polgármester házához

Az éjszaka leple alatt egy teherautó szállította a kartondobozokat az I. kerületi önkormányzattól a volt polgármester házához

Kedd éjszaka egy teherautó kartondobozokkal megpakolva indult el az I. kerületi önkormányzat épületétől a leköszönő fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás otthona felé, ám azzal senki nem számolt, hogy a Momentum vasárnap megválasztott helyi önkormányzati képviselője, Gelencsér Ferenc ezt videóra veszi és olyan kellemetlen kérdésekkel áll elő, hogy mit is tartalmaznak azok a dobozok.

A képviselő oldalán közzétett felvételt a 444 szúrta ki. Ezen látható, ahogy a fuvarosok előbb az önkormányzat előtt felpakolják a dobozokat, majd egy kis huzavona után elárulják, hogy a volt polgármester bízta meg őket és a Táncsics utcába tartanak, ahol mit ad Isten, épp a polgármester lakása található.

A képviselő gyorsan a fuvarosok elé vágott és a Táncsics utcában várta őket, ahonnan egy kis tétovázás és telefonálás után a szállítmánnyal együtt kitolattak és távoztak.

A képviselő szerint a lezárt dobozokban valamiféle dokumentumokat, iratokat szállítottak a polgármester házához.

A lap felhívta a fuvarozó társaságot, akik azt állították, a dobozokban könyveket szállítottak. Azt pedig, hogy odamentek a volt polgármester házához, de bármilyen lepakolás nélkül el is hajtottak, azzal magyarázták: eredetileg úgy volt, hogy ott a helyszínen még felvesznek valamilyen szállítmányt, de aztán a telefonálás után kiderült, hogy mégsem kell felvenni semmit, így aztán tovább is mentek a végleges célhelyre.

A történetet azonban kicsit máshogy adta elő Nagy Gábor Tamás. Noha ő is könyvekről beszélt és kérdés nélkül is leszögezte, hogy nem iratokat szállítottak. Ám szerinte azért nem pakoltak le nála, mert nem tudott volna befordulni az autó a sikátorba, így a dobozokat egy külső raktárba vitték.

Amikor tudomására jutott, hogy a lap beszélt a fuvarosokkal is, megkérdezte, hogy ugyanazt mondták-e mint ő.