Az I. kerület lakosainak kétharmada egyetért az önkormányzati lakásbérlés szigorításával

Az I. kerület lakosainak kétharmada egyetért az önkormányzati lakásbérlés szigorításával

Új lakásrendelet formálódik az I. kerületben, amely a tervek szerint megemelné az önkormányzati lakások alacsony bérleti díját, és új alapokra helyezné a lakásgazdálkodást - írja a 24.hu.

Mindez egy felmérésből derült ki, amit a Medián és a 21 kutatóközpont az önkormányzat megbízásából készített. Eszerint a lakosság nagyjából kétharmada támogatja az önkormányzati lakásbérlés szigorítását. A 6000 megkérdezettből kirajzolódó kutatás eredményei szerint a válaszadók 60 százaléka hallott az önkormányzat új lakásrendeletéről, kétharmaduk egyetért azzal, hogy családonként csak egy önkormányzati lakást lehessen bérelni, és az önkormányzattól bérelt lakásokat ne lehessen kiadni harmadik személynek és üzleti célú szállás szolgáltatásnak, ha pedig a bérlők a jövedelmük alapján megtehetik, akkor fizessenek annyit, amennyibe az önkormányzatnak kerül a lakás fenntartása.

Emellett a kormánypárti szavazók több mint fele is úgy gondolja, hogy legalább akkora bérleti díjat kellene fizetniük a lakosoknak, ami fedezi az önkormányzat költségeit. A válaszadók 54 százaléka az új, ellenzéki polgármester, a párbeszédes V. Naszályi Márta eddigi munkájával is elégedett.