Érezhető felüdülést hozhat a közelgő hidegfront: 30 fokos maximumok várhatók

Érezhető felüdülést hozhat a közelgő hidegfront: 30 fokos maximumok várhatók

A hétvégén változékony idővel érdemes számolni.

Éjszaka eléri az országot egy gyengülőben lévő hidegfront, de fel is oszlik - közölte csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzés szerint a hétvégén változékony idő várható, sok helyen megerősödik a szél és

mindenhol 30 Celsius-fok alatt maradnak a maximumok.

Pénteken a középső és keleti országrészben felhősebb lesz az ég, szórványosan - nagyobb számban - a középső országrészben előfordul zápor, zivatar is. A Nyugat-Dunántúlon viszont hosszabb időre is kisüthet a nap. A Dunántúlon erős, helyenként viharos lehet a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 22 és 28 fok között valószínű.

Szombaton több órára kisüt a nap. Főként a keleti megyékben van esély néhol záporra, zivatarra. A hajnali 12-18 fokról délután 24-28 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre lehet számítani. Elszórtan, nagyobb számban az északkeleti megyékben valószínű zápor, zivatar. A minimumok 12 és 18, a maximumok 22 és 27 fok között várhatók - áll az előrejelzésben.