Tavaszias időjárást tartogat a hétvége

Tavaszias időjárást tartogat a hétvége

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss, országos előrejelzése szerint szombat estig többórás napsütés várható. Mint írják, emellett gomolyfelhők képződnek, illetve nyugat, délnyugat felől fátyolfelhők is érkeznek. Csapadék azonban nem lesz. A délnyugati, déli szél sokfelé megélénkül, főleg a Dél-Dunántúlon több helyen megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. Késő estére általában 5 és 11 fok közé hűl le a levegő. 

Vasárnap a Tiszántúlon még kisüt néhány órára a nap, nyugat felől azonban egy vastagabb felhősáv érkezik, amely kelet felé vonul. Délután a Dunántúlon számíthatunk hosszabb-rövidebb napsütésre. Délelőtt inkább a nyugati megyékben néhol, a déli, kora délutáni órákban elsősorban a középső országrészben, késő délutántól, estétől már a Tiszántúlon is előfordul szórványosan kisebb eső, zápor, ugyanakkor nyugat felől fokozatosan szűnik a csapadék.

A déli szelet több helyen erős, a Kisalföldön néhol időnként viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 15 és 21 fok között alakul.