Borús, felhős idővel indul a hétvége, néhol a szél mellett hó is lehet

Borús, felhős idővel indul a hétvége, néhol a szél mellett hó is lehet

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, délután az északi, északkeleti megyékben elvékonyodhat a felhőtakaró. Nagyobb eséllyel a Dunántúl délnyugati, déli felén lehet eső, zápor, másutt inkább csak helyenként fordulhat elő gyenge csapadék - írja friss előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Estefele már hópelyhek is keveredhetnek az esővel, elsősorban a magasabban fekvő tájakon. Az északnyugati szél az északi megyékben erős lesz, egy-egy viharos lökés is előfordulhat, ezzel szemben a délnyugati harmadban mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estére észak felől egyre nagyobb területen szakadozik, vékonyodik, majd csökken a felhőzet, vasárnap reggelre már csak a déli határszélen lehet felhős az ég. Az ország délnyugati felén többfelé eső, zápor várható, a magasabban fekvő részeken vegyes csapadék is lehet.

Reggelre a déli részeken is megszűnik a csapadék. A nyugati, délnyugati szél jobbára mérsékelt marad, az Alpokalján néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul, de az északi, északkeleti völgyekben -3, -7 fokig csökkenhet a hőmérséklet.