Most vasárnap dől el, ki lesz Fülöp Erik utóda Tiszavasváriban

Még két településen tartanak időközi választást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban azért kell időközi választást tartani, mert Fülöp Erik, a város volt jobbikos polgármestere április 8-án az országgyűlési választásokon pártja listáján képviselői mandátumot szerzett és összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői tisztségéről.

A vasárnapi voksoláson öten szállnak ringbe a szavazatokért:

  • Szőke Zoltán a Fidesz-KDNP színeiben,
  • Badics Ildikó, Tiszavasvári jegyzője (a vele készült interjúnkat ITT olvashatja)
  • Munkácsi Mihály (az ő botrányos kijelentéseiről ITT olvashat bővebben),
  • Nácsáné Kalán Eszter és
  • Rozgonyi Attila függetlenként méreti meg magát.

A választói névjegyzékben mintegy 9900 helybéli szerepel.

A Somogy megyei Háromfa községben is polgármester-választás lesz vasárnap, a voksolás az eddigi, független településvezető júniusi halála miatt vált szükségessé. A tisztségre hat független jelölt pályázik - Benkovics Győző, Fodor Ferenc, Hautek József, Lakosa László, Szakács Ferenc és Tratnyek Gyula Dezső -, rájuk a több mint 700 lakosú település 560 választópolgára voksolhat.

A Fejér megyei Alsószentivánon önkormányzati képviselőket választanak, mert számuk a szükséges létszám alá csökkent. A három képviselői helyért három független jelölt indul, a választói névjegyzékben 491-en szerepelnek.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)

Fideszes kampány Tiszavasváriban: megtorpedózták az egészségügyi fejlesztéseket a kormánypártiak

"Július elsejétől a járóbeteg-szakellátás vállalkozásban működik tovább, hamarosan egy új épületbe, jobb körülmények közé kerülhetnek a szakemberek" - nyilatkozta július elején portálunknak adott interjújában Badics Ildikó, Tiszavasvári jegyzője, aki polgármesterjelöltként indul a szeptemberi időközi választásokon, hogy folytassa a Fülöp Erik által megkezdett munkát.