Így fél a hatalom: Több volt a rendőr, mint a tűzoltó a Karmelitánál kiégett busznál

Így fél a hatalom: Több volt a rendőr, mint a tűzoltó a Karmelitánál kiégett busznál

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett hétfő délelőtt egy kisbusz a főváros I. kerületében, a Dísz téren. Emiatt a 16-os, a 116-os, a 16A és a 216-os autóbusz közlekedése módosult. Érdekesség, hogy a kiégő roncs körül még a tűzoltóknál is több rendőr volt, mivel az eset a Karmelita közelében történt.

A katasztrófavédelem korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Egy elektromos turista szállító kisbusz égett ki.

A 16-os és a 216-os autóbusz a Clark Ádám tér és a Dísz tér között nem közlekedik, a 116-os és a 16A autóbusz rövidített útvonalon jár, nem érinti a Dísz tér megállót.

Az eset a Várhegy déli végénél, valahol az épülő Honvéd Főparancsnokság, a Karmelita kolostor és a Sándor-palota közelében történt. A jármű a volt Főparancsnokság előtti kereszteződésben égett porig.

Nem bízták a véletlenre: méla TEK-esek tucatja figyelte a füstölgő romokat, urukat védték a jelek szerint.

A 444 számolt be arról, hogy a hőhatás akkora volt, hogy a közelben elhelyezett műanyag autóterelő elemek közül több megolvadt. A miniszterelnök és a köztársasági elnök munkahelyének közelsége lehetett az oka annak, hogy nagyjából kétszer annyi TEK-es figyelte a füstölgő romokat, mint tűzoltó, akik éppen akkor fejezték be az oltást a vízsugárral.

(Címlapkép: Kiégett elektromos városnéző kisbusz oltásának utómunkálatain dolgoznak tűzoltók a főváros I. kerületében, a budavári Dísz téren 2023. december 11-én. MTI/Mihádák Zoltán)