Így válhat a 240 ezer forintos albérletből százezres, majd saját lakás a Jobbik megoldásával

Így válhat a 240 ezer forintos albérletből százezres, majd saját lakás a Jobbik megoldásával

A magyar fiatalok égető lakhatási problémáját pártja Mi Várunk nevű programjával orvosolná Z. Kárpát Dániel.

240 ezer forint egy budapesti albérlet? És az egyetemi nagyvárosokban is 150 ezer forint fölé kúszik lassan az átlagár? Sokan keresik a válaszokat, hogyan fordulhatott elő mindez Magyarországon, és sokan keresik a mindenkori kormányok, most a Fidesz-KDNP kormányának felelősségét is ebben

- mutatott rá hétfői Facebook-videójában Z. Kárpát Dániel. A Jobbik-Konzervatívok alelnöke úgy látja, az Orbán-kormány felelősségét meg lehet találni a drága lakhatás kapcsán, majd rögtön hozzátette, nem lehet befagyasztani, hatósági árassá tenni az albérleteket, a hasonló piacellenes intézkedéseket a jobbikos képviselő elutasítja:

Ezekkel már próbálkoztak Nyugat-Európában, átütő sikerre egyik sem vezetett.

Z. Kárpát szavai szerint az azonban látszik, hogy "rettenetesen kevés a bérelhető lakás, az Airbnb tovább rontott a helyzeten, nagyon kevés a kollégiumi férőhely, ez pedig már kormányzati felelősség".

A mi megoldásunk egyértelmű: a Mi Várunk programunk értelmében évente 5-10 ezer újépítésű bérlakást kell átadni, az üresen álló több százezres ingatlanállományból pedig fel kell újítani azt, amit lehet, és bérlakásként hasznosítani"

- rögzítette az ellenzéki párt régi javaslatát a politikus, leszögezve:

ezen lakások bérleti díja nem lehet magasabb, mint a piaci bérleti díj fele, és pár év sikeres együttélés, bérleti jogviszony után bekerülési költségen lehetővé kell tenni a magyar fiataloknak, hogy megvásárolják az adott ingatlant, a tulajdonukká váljon, majd itthon alapíthassanak családot, vállalhassanak gyermeket, és itt boldogulhassanak.

Z. Kárpát Dániel úgy látja, Magyarországnak ennél fontosabb célkitűzése nem lehet. Így a Jobbik megoldása révén a 240 ezer forintos albérletből százezres válhat az érintettek számára.

(Címlapkép: Unsplash)