Így fosztották ki a drogériát a béna tolvajok – félmillió jár a nyomravezetőnek

A két elkövető alaposan felkészült egy debreceni drogéria kifosztására. Drága parfümökre mentek, az akció kivitelezésébe azonban több malőr is becsúszott. Először nem nagyon akart betörni a kirakat, ezután az autójukkal nyomták be a bejáratot, csak közben elfelejtették becsukni a csomagtartót, végül pedig túlvállalták magukat, az alaposan megtömött puttony kiszakadt, így kihullott a szajré nagy része.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az eddig még ismeretlen tetteseknek az azonosításához - írja a police.huA nyomravezetőnek félmillió forint üti a markát.

Történt, hogy még tavaly novemberben egy Mikepércs felől közlekedő sötét BMW E39 (kombi 5-ös BMW) megállt egy Debrecen, Mikepércsi úti drogéria bejárati ajtaja előtt. A gépkocsiból kiszállt két, arcukat maszkkal eltakaró ismeretlen tettes, akik egy baltával ütötték a bejárati ajtó üvegét, amely nem tört be. Az egyik elkövető ekkor beszállt a gépkocsiba, amivel nekitolatott az ajtónak. A két személy az üzletbe bement és a nyakukba akasztott, nagyméretű, merevítővel ellátott zsákokba kézzel beseperték a parfümöket a polcokról, majd a helyszínről gépkocsijukkal Mikepércs irányába elhajtottak.

Az egyik tettes a bűncselekmény elkövetésekor fekete színű dzsekit, kék színű farmer nadrágot és fekete színű sportcipőt viselt, amelynek oldalán neon sárga csíkok voltak. Társa fekete színű dzsekit és nadrágot, valamint arcán kék színű maszkot viselt.

A két tolvajról remek és egyben szórakoztató felvételek is rendelkezésre állnak.

Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.