Így kezelné a migrációs hullámot Bokros Lajos

Mivel én országos rajongója vagyok a társadalmi szolidaritás velünk élő, itthon világhírű szakértőjének, Bokros Lajosnak ezért most meg is osztjuk a kedves olvasókkal, nézzük meg, hogyan oldaná meg ő és pártja mozgalma a bevándorlás problémáját.
De ne legyünk részrehajlóak, a magyar baloldal másik állócsillaga, az Együtt - most épp PM nélkül - elnöke, Szigetvári Viktor mai sajtótájékoztatóján szintén egy nagyoneurópai, nagyonszolidáris, nagyonemberi megoldási javaslattal rukkolt elő: Magyarország az idén 10 ezer, jövőre pedig 15 ezer menekültet fogadjon be önkéntesen és tartósan. Erről itt olvashat bővebben.
Ezt látva nyilván a MOMA sem akart lemaradni a másik nagy párt mögött. Előre bocsájtjuk, nehéz olvasmány lesz, hiszen egy nagy gondolkodó, nagy gondolataival ez nem is lehetne másként. Kiderül, mi lenne, ha Bokros Lajos kormány lenne, mit csinálnak majd a bevándorlók az új hazájukban, miért jó a kvóta, hova rakná a "menekülteket", az is kiderül, hogy mi a keresztényi kötelesség ('95-ben is keresztényi kötelesség volt csomagolni, ha elfelejtették volna) , és hogy mindenre van ötlet, kiforrott elképzelés. Megnyugtató.
fgh
Piacpárti. Európai. Nemzeti.

Bokros Lajos javaslatait változtatás nélkül közöljük. Reméljük tanul belőle a kedves olvasó!

Hogyan kezelhető az európai menekültek hulláma?
 
Egyik kedves Facebook-követőm felvetette, ne csak bíráljunk, hanem fogalmazzunk meg stratégiát is a probléma megoldására - kezdődik igen dicséretes módon a gondolatjáték:
 
1. A menekültek gondját "megoldani" nem lehet. Ezt majd maguk oldják meg új hazájukban. Szenvedéseiken viszont lehet és kell enyhíteni - ez emberi és erkölcsi (keresztényi) kötelességünk.
 
2. Ha kormány lennék, azonnal elfogadnám a valamiféle kvóta szerinti elosztást. Hazánk gazdasági érdeke és politikai kötelessége részt venni az európai összefogásban.
 
3. Azonnal megkezdeném a hazánkban letelepedni kívánó menekültek szétosztását az üresen álló ingatlanokban.
 
4. Azonnal megkezdeném az iskolás korú gyermekek oktatását - magyar nyelven és elhagyott hazájuk hivatalos nyelvén egyaránt.
 
5. Azonnal megkezdeném a felnőttek nyelvi és szakmai oktatását.
 
6. Azonnal felmérném képzettségüket, szakmai alkalmasságukat. Munkahelyeket teremteni - magyaroknak, cigányoknak, szíreknek.
 
7. Azonnal felhagynék üldözésükkel, gyötrésükkel, zaklatásukkal. Működjön végre emberi módon és hatékonyan a közigazgatás.
 
Mindenre van javaslatunk, ötletünk, kiforrott elképzelésünk. Ha majd mi leszünk a kormány (:DDDDDDDDDDDDDDDD - a szerk.) megvalósítjuk mindezt.
 
De a tragédia ma történik, ezért "csak" vizet és pelenkát osztunk.
Bokros Lajos
elnök
Modern Magyarország Mozgalom
 
Látják kedves gyűlölködő, gonosz olvasóink! Lehet ezt így is csinálni.
 
Már csak ki kell várni, hogy Bokros Lajos kormány legyen.