Így lopták az üzemanyagot Nagykálló fideszes önkormányzatában?

Egy önkormányzati kft. számlájára vették a gázolajat, de azt aztán nem a cég erőgépeihez használták fel, hanem illegálisan eladták.

Benzingate-ügyről elsőként beszámoló N1TV riportja szerint a redszer úgy működött, hogy üzemanyagot vásároltak a benzinkúton az önkormányzat tulajdonában álló Teszovál Kft. terhére. A gázolajat azonban nem az említett cég erőgépeihez használták fel, hanem illegális módon értékesítették. Az így keletkezett hasznot pedig vissza kellett osztani a Teszovál Kft. ügyvezetőjének, illetve Juhász Zoltánnak, Nagykálló fideszes polgármesterének. A korrupciós ügyben azután indult nyomozás, hogy Balogh József, volt bűnbánó képviselő, magát is leleplezve feljelentést tett a redőségen.

Szilágyi Péter úgy tudja, hogy az ügyben már korábban is született feljelentés, de abban érdemi határozat nem született. Ezek után újabb feljelentés érkezett, melyet két tanúként meghallgatott személy tett. Információi szerint ebben az esetben is folyik még a nyomozás.

A jobbikos képviselő azt várja Nagykálló polgármesterétől, hogy álljon a nyilvánosság elé és tisztázza magát az ügyben. Amennyiben pedig bizonyítást nyernek a vádak, úgy álláspontja szerint a település vezetőjének haladéktalanul le kell mondania tisztségéről.

A Jobbik számára a korrupció minden formája elfogadhatatlan – hangsúlyozta lapunknak a politikus. Hozzátette: amennyiben kormányra kerülnek, úgy nemcsak az elmúlt 25 év politikusbűnözőit fogják elszámoltatni, hanem önkormányzati szinten is rendet fognak tenni.