Így működik a TV2: a pénzt és a híreket Andy Vajnánál keressék

A napokban jelent meg a TV2 Médiacsoport Kft. alapító okirata a Cégközlönyben, miután Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, kaszinótulajdonos tulajdonába került a csatorna.

Több szokatlan pontot is találni az okiratban, amely arra mutat rá, hogy a tényleges vezetői szerep a tulajdonosé, nem pedig a vezérigazgatóé. Például, minden nettó tízmillió forint feletti szerződés megkötése, módosítása, megszüntetése kizárólag a tulajdonos hatáskörébe tartozik. Ez egy 15 milliárd forintos árbevételű kereskedelmi tévénél azt jelenti, hogy Dirk Gerkens vezérigazgató csak a tulajdonos jóváhagyásával rendelhet meg műsorokat, vagy köthet bármilyen reklámszerződést.

Ahogy az a nol.hu cikkéből is kiderül, az alapító okirat szerint a tulajdonos kizárólagos hatáskörébe tartozik

„a hírigazgató, a gazdasági igazgató felett a munkáltatói jogkör gyakorlása és velük a munkaszerződés megkötése, módosítása, megszüntetése”.

Tehát Dirk Gerkens nem főnöke Kökény-Szalai Vivien hírigazgatónak és Halkó Gabriella gazdasági igazgatónak.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=329ACm559Yc]

Van benne logika, nem?

Az elnök emberei

A Story magazintól igazolt Kökény-Szalai Vivien munkásságára nagyon rövid időn belül sikerült ráirányítani a lakosság figyelmét; és ehhez nem is volt szükség komoly oknyomozói teljesítményre, elég volt néhány ferdítést bemutatnia.

Halkó Gabriellával már más a helyzet: Jáksó László korábbi élettársát Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó egyik bizalmasának tartják. Halkó és Habony régóta tartó kapcsolatára utalt az a botrány is, hogy Halkó cége, a Brand Lab Tanácsadó Kft. 2013-ban a Szépművészeti Múzeumtól három hónapra bérelt antik festményeket abban a Szerb utcai lakásban tárolta, amelyet Habony volt anyósa bérelt az V. kerületi önkormányzattól, emlékeztet a lap.