Így mulat egy fideszes oligarcha: Magyarországon elteszi, külföldön elkölti a közpénzt

Az első látásra adóoptimalizáló költözésnek más mellékhatásai is lehetnek.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy Mészáros Lőrincnek, avagy a nemzet gázszerelőjének áttelésen két luxusvillája is van Horvátországban, mely közül az egyik nem is szerepel a vagyonnyilatkozatában. Hegedűs ironizálva megjegyezte:

nem érti, hogy Mészárosnak a polgármesteri, a földbirtokosi és a sportmecénási munka mellett hogyan marad ideje nyaralni.

Ugyanakkor szánalmasnak tartja Mészáros magyarázkodását, hogy azért nem szerepel a „Villa Maria” a felcsúti településvezető vagyonbevallásában, mert az papíron nem magántulajdonban, hanem a Mészáros-família egyik cégének a nevén van. Különösen azért, mert a Fidesz-KDNP politikusainak a vállalkozásai kizárólag milliárdos állami és önkormányzati megrendelésekből, valamint uniós pályázati pénzekből gazdagodtak meg.

Eközben Andrew G. Vajna elvitte Romániába az új csatornáit, hogy azok onnan sugározzanak majd. Mindez ugye annak tükrében izgalmas, hogy a filmügyi kormánybiztos az állami tulajdonban álló a Magyar Export-Import Banktól (Eximbank) először 6,72 milliárd forintos „versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt” kapott a TV2 megvételéhez. Majd később újabb 1,2 milliárd forintot szerzett meg ahhoz, hogy a TV2 Média Csoport Kft. szárnyra kelljen. Hegedűs nem érti, hogy miért kell „Rogániából” Romániába telepíteni az üzletet. Hegedűs a szóviccel arra utalt, hogy az Eximbank üzleti vezérigazgató-helyettese Puskás András, aki egyébként Rogán Antal alpolgármestereként munkálkodott a Belvárosban. A jobbikos politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy az első látásra adóoptimalizáló költözésnek más mellékhatásai is lehetnek: 

a román médiahatóság nyilvánvalóan kevésbé lesz érzékeny a magyarellenes és a nemzeti identitást lejárató tartalmakra.

Mivel az Eximbank tulajdonosi jogköreit a Külgazdasági és Külügyminisztérium gyakorolja, Hegedűsné szerint a fentiek tükrében Szijjártó Péternek kötelessége az utolsó fillérig, azonnal visszakövetelnie Andrew G. Vajnától a számára kiutalt kölcsönt, ami egyértelműen közpénz.