Indul a választásokon a sokak szerint vicces Magyar Kétfarkú Kutya párt

Az a baj, hogy ez nem vicc.

Mondjuk eddig sem volt az.
Bemegy a kocsmába a cowboy, a skót, a nyuszika, a zsidó, az agresszív kismalac, Pistike, a pösze, Móricka... A kocsmáros végignéz rajtuk, aztán aszongya: Mi ez, már megint valami hülye vicc?
"Ha mindenáron ezt akarja hallani, indulunk" - válaszolta a Népszabadság 2018-as indulást firtató kérdésére Kovács Gergely, a Kétfarkúak elnöke.
-Hogy mondják angolul, hogy a víziló kártyázik?
-???
-Waterloo Bridge.
"Azt hiszem, az országos lista állítása nem jelent számunkra megoldhatatlan kihívást, bár nagyképű lennék, ha azt mondanám, hogy van száz biztos jelöltünk - mondta a szegény ország viccpártjának elnöke. "Ugyanakkor nem szeretnénk beleesni abba a hibába, hogy - a többi párthoz hasonlóan - mi is fűt fát ígérünk" - mondta az interjúban.
Pistike: Apa. Nagyon fázok.
Állj a sarokba kisfiam, ott 90 fok van.


Beismerte

Kovács Gergely arról is beszélt, hogy nem szerencsés őket viccpártnak minősíteni (ebben mi tökéletesen egyet is értünk) - ami pár évvel ezelőtt még igaz lehetett volna -, mert vicces formában ugyan, de komoly dolgokra hívják fel a figyelmet.
Múltkor a pályaudvaron álldogáltam a barátommal, mikor befutott a sínekre öt darab tízforintos. A barátom felszállt rájuk, majd megkérdezte, hogy én nem szállok-e fel. Erre én így feleltem:
- Én majd a hat húszassal megyek.
Bár nekünk viccpártból is csak egy nemvicces jutott, eddig legalább azt csinálták, amihez úgy gondolták értenek. Most azonban - ha hinni lehet a hírnek, és nem egy szokásos vicctelen trollkodásról van szó - akkor az MKKP is képes teli kanállal benyelni saját propagandáját: vagyis, hogy a 6,3 százalék érvénytelen szavazat valójában 6,3 százalék elkötelezett kutya párti szavazót rejt.

Két svéd favágó vágja a fát az erdőben. Egyszer csak az egyik fogja a baltáját és levágja a másik karját. Mire az:
- Te, ez most vicc volt vagy komoly?
Az első kihúzza magát:
- Persze, hogy komoly.
- Na azért, mert viccnek kicsit durva lett volna...