Ingyenbuszokkal viszik Felcsútra a szurkolókat

Hiába építettek csilivili stadiont Felcsútra, a nézők nem nagyon akaródznak meccsekre járni, most buszokkal pótolnák a hiányt. 

Nem maradt tehát más lehetőség, minthogy nézőket transzportálnak oda a környező településekről. A sportgeza.hu beszámolója szerint kényelmi szolgáltatásban nem szenvednek hiányt a Puskás Akadémia szurkolói, ugyanis autóba sem kell ülniük, ha a Puskás FC meccseire igyekeznek.

A labdarúgó NB I-ben szereplő klub szurkolóit ugyanis ingyenbuszok szállítják majd a csapat hazai mérkőzéseire a környékbeli településekről.

A klubkártyával rendelkező PFLA-drukkerek 28-án már szervezetten, 7 különböző irányból juthatnak el a hazai mérkőzésekre. Tehát a székesfehérvári, pátkai, lovasberényi, vértesacsai, alcsútdobozi és felcsúti szurkolóknak saját autóba sem kell ülniük, mert délután 2 és 3 között felveszik őket, majd a meccs után fél héttől hazaszállítják őket.

Stadler belebukott

Stadler József a ’90-es évek egyik legismertebb magyarországi vállalkozója a Bács-Kiskun megyei Akasztóra épített egy 21 ezer férőhelyes stadiont. A semmi közepére felhúzott sportlétesítményt néhány évig használták és talán egyszer, egy Ferencvárossal vívott meccsen volt teltház.

 

Stadler József bukása után a labdarúgócsapata is eltűnt.  A létesítményt még egy ideig a Gázszer FC használta, aztán jogi viták után egy végrehajtással foglakozó cég birtokába került. Évek óta próbálják eladni, de a kutyának sem kell. Így hát a hatalmas aréna több mint egy évtizede ott rohad az Alföld közepén.

Nicolae Ceaușescu is épített

A kommunista Románia vezetője, Nicolae Ceaușescu, szülővárosába a mintegy 12 ezer lakossal rendelkező Scorniceștien épített egy hatalmas 30 ezer fős arénát az FC Olt számára. A nézőszámmal nem volt gond, mert a környékbelieknek kötelező volt az első osztályban szereplő csapat meccseinek látogatása. Őket is buszokkal szállították oda, tehát a történelem úgy látszik ebben az esetben ismétli önmagát.

Ceaușescu likvidálásával a csapat csillaga is lehanyatlott. Az FC Olt ma már a harmadosztályban játszik. Az irreálisan nagyra épített aréna pedig azóta nagyjából kihasználatlanul küzd az elemekkel a semmi közepén.