Ellenzéki plakátokat rongáltak meg Pest 4-es számú választókerületében

Ellenzéki plakátokat rongáltak meg Pest 4-es számú választókerületében

„A kérdés az, hogy szeretnénk-e egy olyan országban élni, ahol ez vár azokra, akik a hatalomtól eltérően gondolkoznak közös jövőnkről. Plakátrongálás, közpénzből fizetett lejáratókampányok innen-onnan összevagdosott nyilatkozatokból”

– írja Facebook-bejegyzésében Inotay Gergely, az Egységben Magyarországért Pest 4-es számú választókerületi jelöltje.

Inotay bejegyzéséhez fotókat is csatolt, a megrongált plakátokról.

Megrongált ellenzéki plakátok

„Váchartyánban, Vácdukán, Vácrátóton és Őrbottyánban is ez a látvány fogadta a helyieket reggel”

– jegyezte meg a képviselőjelölt, aki szerint nehezen valószínűsíthető, hogy nem szervezett akcióról van szó a csörögi és a sződi táblák ellopása után.

„A látottak nem igényelnek túl sok magyarázatot, azt azonban fontosnak tartom leszögezni: tudom, hogy az érintett településeken élők nem értenek egyet a bűncselekmény elkövetésével. Tudom, hogy még azok a településvezetők sem azonosulnak a lopással és a rongálással, akiknek a szíve inkább a kormánypártok felé húz” – összegezte a képviselőjelölt, aki kéri a polgármestereket, hogy határolódjanak el a választással kapcsolatban elkövetett bűncselekményektől.

„Azt csak remélni merem, hogy egyik jelölttársamnak sincs köze a szervezett akcióhoz. Mindenesetre nyugtalanító, hogy kiderült: a kormánypárt újbudai jelöltje csak akkor maradhat képviselő, hogyha ezt a körzetet megnyeri. A Fidesz-KDNP listáján ugyanis hátrébb sorolták, mint ahány listás helyet szétosztanak április 3 után” – teszi hozzá Inotay.