Intenzív rendőri jelenléttel várja a strandolókat a Pintér-féle belügy

Intenzív rendőri jelenléttel várja a strandolókat a Pintér-féle belügy

Rétvári Bence szerint fontos az egyéni felelősség is, szerinte lopás ellen a letakart törölköző nem elég biztonságos a strandon.

A rendőrség felkészült a nyári időszakra, az esetleges bűncselekmények megelőzése érdekében intenzív rendőri jelenléttel őrzik a strandok és szabadvízi fürdőhelyek biztonságát - mondta el a Pintér Sándor-féle Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára a Palatinus strandon tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Rétvári Bence rámutatott: a rendőrség munkatársai naponta többször is megfordulnak a strandokon, és a vakáció idején az iskolaőrök is jelen vannak a nyári táborokban.

"Magyarország legyen Európa egyik legbiztonságosabb országa"

Az államtitkár szavai szerint

azért fontos, hogy a rendőrség az élet minden területén ott legyen, "mert így tudjuk elérni, hogy Magyarország legyen Európa egyik legbiztonságosabb országa".

A kormánypárti politikus úgy vélekedett, hogy 2010 óta már több mint 60 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma Magyarországon, köszönhetően annak, hogy a rendőrség a megelőzés és a felderítés terén is egyre hatékonyabb munkát végez.

Rétvári szerint a letakart törölköző nem elég

Emellett Rétvári Bence felhívta a figyelmet az egyéni felelősségre is. Fontosnak nevezte, hogy a fürdőzők vegyék igénybe a strandokon elhelyezett széfeket, és

ne csak törölközővel takarják le az értékeiket.

A besurranó tolvajok elleni legjobb védekezés, ha az ajtókat és ablakokat mindig gondosan bezárjuk - osztotta meg hasznos tanácsát.

(Címlapkép: Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án. Jobbról Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. MTI/Máthé Zoltán)