Intézzük a parkolást is mobiltelefonnal! (x)

Intézzük a parkolást is mobiltelefonnal! (x)

Ma már a hétköznapi élet számos területén könnyíti meg az ügyintézést az okostelefonokra írt alkalmazások valamelyike.

A színházjegy vásárlástól, az éttermi asztalfoglaláson keresztül, a hibabejelentésekig bezárólag nincs olyan probléma, melynek ügyintézésére ne fejlesztettek volna ki egy mobil applikációt. Természetesen a parkolás sem kivétel ez alól.

Hogyan működik a gyakorlatban?

A VoxPay alkalmazás teljesíti a felhasználók két alapvető elvárását az ilyen szoftverekkel szemben: legyen egyszerűen megtanulható a kezelése és legyen teljesen áttekinthető. Emellett pedig nyújtson segítséget, ha a felhasználó elakad.

A VoxPay a parkolóhely megtalálása után, térkép alapján megadja a vezetőnek, hogy pontosan melyik parkolózónában áll, így a zónakód alapján elindítható a parkolás. A helymeghatározás GPS koordináták segítségével történik, de mivel az könnyen tévedhet, lehetőség van a térképen manuálisan korrigálni az autó helyzetét. Ha ismerjük a zónakódot, annak kézi megadásával is indítható a parkolás. A VoxPay arra is lehetőséget ad, hogy az alkalmazásból telefonszám vagy SMS küldésével indítsunk vagy állítsunk le parkolást.

Parkolás extrákkal

A VoxPay-jel nemcsak parkolást lehet indítani és leállítani, hanem számos hasznos szolgáltatást is használhatunk általa. Az egyik ilyen a “Hol parkolok?” funkció, aminek a segítségével visszatalálhatunk a kocsihoz, ha elfelejtettük volna azt, hogy pontosan hol is hagytuk.

Szintén hasznos funkciója az alkalmazásnak az “elfelejtett parkolás leállítás” figyelmeztetés. Ez abban az esetben hasznos, ha lejárt a parkolási idő, de elfelejtettük azt leállítani. A figyelmeztetés biztosítja számunkra, hogy csak annyi parkolási időt fizessünk ki, amennyit valóban szándékunk volt felhasználni.

A VoxPay úgy lett megalkotva, hogy több rendszám regisztrálására és kezelésére is alkalmas legyen. A külföldi rendszámok tárolása és kezelése sem okoz gondot, ebben az esetben csak meg kell adni a rendszámot kiadó ország felségjelét.

Ha másik telefonról kívánjuk az alkalmazást használni, mint amelyről regisztráltunk, akkor a második telefonon a regisztráláskor megadott e-mail címmel és jelszóval be tudunk lépni. Ezután az applikáció csak beszinkronizálja a fiókhoz tartozó profilunkat - és az alkalmazás már használható is.

A VoxPay nem csak a parkolásban segít

A mobilparkoláson kívül válthatunk jegyet a fővárosi tömegközlekedés járataira, és intézhetjük az autópálya-matrica vásárlásokat is. Mivel az alkalmazás minden pénzügyi tranzakciót pontosan feljegyez, az utazási költségek naprakészen nyomon követhetőek.

A regisztráció során hozzárendelhetjük bankkártyánkat és feltölthetjük a segítségével az egyenlegünket. Ezek után a közlekedéssel kapcsolatos kiadásokat erről az egyenlegről tudjuk fedezni. Mindezt kényelmesen és gyorsan, akár kedvenc fotelünkből is intézhetjük.