Van elég kormányváltó szavazó Törökszentmiklós környékén is, a jobbikos jelölttel szövetségben simán nyernek

Óriási a tartalék!

Nagy dolog készül a szolnoki választókörzetben!

Ahogy az Iránytű grafikonjából kiderül: a választókerület pártot választani tudó jogosultjainak 44 százaléka Boldog Istvánra szavazna, 35 százaléka pedig a Jobbik jelöltjét, Csányi Tamást támogatná, a két legerősebb jelölt között tehát 9 százalékpontnyi különbséget mért a közvélemény-kutató intézet. Az MSZP-P és a DK közös jelöltje, Rózsa Endre jelentős lemaradással 15 százalékon áll. A Momentum és az LMP jelöltjének támogatottsága elenyésző.

Fontos kiemelni, hogy 4 évvel ezelőtt Boldog 42,2 százalékkal győzött, míg Csányi Tamás 30,6 százalékkal lett a második - kis visszatekintőnkből is látszik, egyre inkább elege van az embereknek a kormányzatból.

"A Fidesz átlépte a Rubicont, a NER-nek vége"

Csányi Tamás minden felmérés szerint nem csak a térség legerősebb, de az ország egyik legesélyesebb ellenzéki képviselőjelöltje. A törökszentmiklósi választókerület jobbikos jelöltjével a magukra hagyott baloldali szavazókról, a kormány eredmények nélküli eredménykampányáról és a Fidesz égő házáról beszélgettünk. Szóba került az is, hol látnák a helyiek legszívesebben a jelenlegi képviselőt, Boldog Istvánt.

Ennél is nagyobb bizakodásra ad okot az a tény, hogy a választókerület jogosultjainak 19 százaléka ugyan pártnélküli, ám mutat részvételi hajlandóságot, szavazna. Magas, ugyancsak 19 százalékos a pártpreferenciájukat titkoló választók aránya is. Helyben mindössze a jogosultak 5 százaléka állítja, hogy biztosan nem menne el voksolni.

(Egyébként a teljes népessége körében a Fidesz-KDNP 25, a Jobbik 18 százalékon áll, míg az MSZP-P-re a jogosultak mindössze 8 százaléka voksolna. A DK is gyenge a választókerületben, a teljes népességben 3 százalékon áll, az LMP-t pedig csupán 2 százalék támogatja. Minden további információért kattintson a kireszavazzunk.hu oldalra).

Mivel feltételezhető, hogy a kormánypárti szimpatizánsok, főleg azok, akik félelmükben mást nem is mondanának, nem rejtőzködnek, óriási esély nyílt a 4-es körzetben is változásra. S ehhez még csak számolgatni sem kell, elég egyéniben ésszel, listán pedig szívvel ikszelni.

Címlap- és borítókép: Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, és Csányi Tamás (j.) - fotó: Béli Balázs / Alfahír