Nincs tesztelés, oltás van: így indul majd szerdán az iskola

Nincs tesztelés, oltás van: így indul majd szerdán az iskola

Szeptember elsején, szerdán ismét becsengetnek az iskolákban: a diákok számára ezúttal jelenléti oktatás formájában tér vissza a suli. Az atv.hu kérdésekkel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy megtudja: tervezik-e a diákok és a tanárok tesztelését? Az EMMI válaszában közölte:

Nem a tesztelés véd meg, hanem az oltás, ezért a kormány az oltást népszerűsíti és folyamatosan biztosítja azt a még beoltatlan pedagógusok és a diákok számára is.

A jelenlegi adatok alapján

eddig már 172 ezren vették fel az oltást a 12 év feletti diákok közül.

 

Mint ismert, ma kezdődik az oltási akció a 12-17 éves korosztály számára. A szülők június óta tudják regisztrálni gyermekeiket. Az iskolai oltási akció ma és augusztus 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án lesz. A szülőknek szerdáig kellett az iskolának jelezniük, hogy kérik vagy nem gyermeküknek az oltást.

Hétvégi adatok: 521 új fertőzött, áldozat nincs, és ma kezdődik az iskolai oltás

Nem halt meg senki, de újabb 521 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfő reggel. Említésre méltó, hogy egy hete, a hosszú hétvége után 340 fertőzöttet és 6 elhunytat azonosítottak. A hosszú hétvégén 340 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 121 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Az atv.hu azon kérdésére, miszerint lesz-e fertőzöttségi határ adott esetben, amikor esetleg az iskoláknak/óvodáknak át kell állnia a jelenlétiről a digitális oktatásra, vagy ezt az intézmények maguk dönthetik el, az EMMI válaszában hangsúlyozta: az oltással kapcsolatban a koronavirus.gov.hu-n megjelent közlemény az irányadó minden oktatási intézmény számára.

Mivel a 12. életév betöltését követően elérhető a koronavírus elleni védőoltás, osztályra, csoportra vagy egész feladatellátási helyre vonatkozó tanügyi intézkedés főszabály szerint csak az óvodában vagy az általános iskola 1-6. évfolyamán történik, ahogy a tavalyi évben, úgy idén is az Operatív Törzs egyedi döntése alapján - reagáltak az EMMI részéről a kérdésünkre

- fogalmaztak.