Ismerős? Fontos pozícióba kerülhet Trump lánya és annak férje

Ivanka Trump és férje, Jared Kushner három gyermekükkel együtt az elegáns washingtoni Kalorama negyedben rendezkedtek be. A The New York Times című lap megjegyezte: a sors iróniája, hogy csaknem szomszédai lesznek Barack Obama jelenlegi elnöknek és családjának.

Ivanka és Jared Kushner is - mindketten 35 évesek - rendkívül aktív volt Donald Trump választási kampányában, és sajtóhírek szerint Kushner tanácsadóként is segítette Trumpot. A választási győzelem után az amerikai sajtóban elterjedt hírek szerint Jared Kushner akár a Fehér Házban is kaphat tanácsadói megbízatást, miként a lányára is számít majd az elnök.

Jared Kushner - szintén amerikai sajtóhírek szerint - az izraeli-palesztin konfliktus megoldásában vállalhat szerepet, míg Ivanka Trump már részt is vett néhány fontos politikai találkozón. Jelen volt például Donald Trump és a japán kormányfő, Abe Sindzó találkozóján (amelyet Trump lakásán tartottak), és a Politico című lap szerint felvette a kapcsolatot környezetvédő szervezetekkel is.

Édesapjával ellentétben ugyanis Ivanka Trump hisz a globális felmelegedésben és annak veszélyeiben.

A Trump-Kushner házaspár azonban - az Egyesült Államokban érvényben lévő, nepotizmusellenes törvények miatt - hivatalos titulust várhatóan nem kap.