Ismét sztrájkolnak a pedagógusok április 24-én

Ismét sztrájkolnak a pedagógusok április 24-én

Munkabeszüntetés jöhet április utolsó hetén.

Egységes sztrájknapot hirdetett a köznevelési és szakképzési intézményekben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) április 24-ére

mondta a Népszavának Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője, aki arról is beszélt, hogy emellett az érdekképviselet hálózatépítésbe is kezdett.

A szakszervezet ma, azaz szerdán ül le ismét tárgyalni a kormány képviselőivel az új pedagógus-státusztörvényről. Nagy abban bízik, hogy végre kiderül, pontosan milyen szakmai javaslatokat fogadott el a kormány.

Mint mondta,

az eddigi találkozókat ugyanis nem lehet egyeztetésnek tekinteni: a köznevelési államtitkárság részéről csak meghallgatták és „nyugtázták” az észrevételeket, kritikákat, de semmilyen párbeszéd, szakmai vita nem alakult ki.

Mint ismert, a Belügyminisztérium még március 2-án tette közzé a pedagógusok további béremeléséről és a köznevelést érintő kérdésekről szóló jogszabálytervezetet, amiben egyebek mellett a nagy vihart kavart teljesítményértékelés bevezetése, illetve a bérrendezés kérdése is szerepel.

(Címlapkép: A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett budapesti tüntetés résztvevői a Széchenyi téren 2022. november 26-án. MTI/Máthé Zoltán)