Ismét csúcsközelben, mégsem vagyunk elégedettek - a rekordokat ostromolja a kórházak adóssága

A számok nem tükrőzik az ígéreteket.

A nemzeti néppárt országgyűlési képviselője emlékeztet: a kormány 2014 őszén arra tett ígéretet, hogy érdemben csökkenteni fogja az egészségügyi intézmények tartozásait. Ezzel szemben a minden hónap közepén érkező államkincstári kimutatás rendszerint cáfolja a kormány kommunikációt,

"jól látszik, hogy Orbán Viktor akárhány államtitkár cseréje árán sem fogja tudni megoldani a kórházak tartozásának csökkentését"

- vélekedik Lukács.

Nagy a baj!

Miközben a menekültválságba menekülő Orbán Viktor nem vesz tudomást a kórházi adósságok növekedéséről, addig a tartozás miatt újra növekszenek a várólisták, még kevesebb eszközt tudnak beszerezni az intézmények, még pocsékabb élelmet adnak a kórházakban, még kevesebb beteget tudnak ellátni a szolgáltatók. A tartozások nemcsak az intézmények terhei, hanem a benne gyógyulni szándékozó lakosoké is, és nemcsak az intézmények biztonságát veszélyezteti, hanem a betegekét is.

A Jobbik szerint nyilvánvaló, hogy ha Andy Vajnának vagy Mészáros Lőrincnek beszállítóként érdekeltsége lenne az egészségügyben, már rég megszűntek volna a tartozások, mert a Fidesz arra ad pénzt, ami a szívéhez közel áll.

"Így az egészségügynek üres ígéretek és üres kassza jut, azonban a haverok kistafírozására semmilyen állami pénzt nem sajnál"

- olvasható az ellenzéki képviselő közleményében.

VNK

A nemzeti néppárt által 2016-ban útjára indított Valódi Nemzeti Konzultáció során mind a szakma, mind a betegek világosan jelezték, hogy ők többet költenének az egészségügyre, és őket jobban érdekli az egészségügyi intézmények helyzetének javítása, mint a költségvetési források haverokhoz való juttatása. A Jobbik a Valódi Nemzeti Konzultációban résztvevő szervezetekkel egyetértve a rekordközeli adósság felszámolására és újraképződésének megakadályozására szólítja fel a kormányt.