Ismét rendőröket gyilkoltak Amerikában

Hárman meghaltak, hárman súlyos állapotban vannak. 

Don Coppola helyi rendőrségi szóvivő a CBS amerikai kereskedelmi televízió riportereinek elmondta, hogy a sebesülteket kórházba szállították.  Médiaértesülések szerint a három áldozat között ott van a városi seriff is. 
 
Az incidens során
 
hat rendőrre lőttek rá,
 
a túlélők is súlyos állapotban vannak. 
 
Egyelőre úgy tűnik, több elkövető is volt. Egyiküket lelőtték, egy másikuk pedig  a helyi média szerint elbarikádozta magát egy épületben. 
 
A rendőrökhöz egy gépfegyverrel sétáló férfiról érkezett bejelentés. Amikor az egyenruhások kiszálltak a helyszínre, lövöldözés tört ki, amelynek során likvidálták a támadót. Szemtanúk szerint az elkövető feketébe öltözött, és eltakarta az arcát.
 
A rendőrség jelenleg különleges robotok segítségével fésüli át a lelőtt támadó holttestének környékét robbanóanyag után kutatva - mondta el McKneely.
 
A lövöldözés a rendőrőrstől nagyjából egy kilométerre fekvő bevásárlóközpont közelében zajlott. A biztonsági erők figyelmeztették a lakosokat, hogy tartsák távol magukat a tetthelytől.
 
Kip Holden polgármester nyugalomra intette a helyieket. "Ne hagyjuk, hogy bárki miatt az abszurd erőszakcselekményekről ismerjék meg közösségünket" - mondta.
 
Barack Obama amerikai elnököt értesítették a történtekről, és a nap folyamán tájékoztatják a fejleményekről. A Fehér Ház kapcsolatban van a helyi tisztségviselőkkel, és felajánlotta segítségét.
 
Egy héttel korábban hatalmas tüntetések zajlottak Baton Rouge-ban a rendőri túlkapásokkal szemben, miután az egyenruhások lelőttek egy 37 éves, ötgyerekes fekete férfit. A tiltakozások fő szervezője, a Black Lives Matter mozgalom elítélte a mai, rendőrök elleni támadást. Egyik vezetőjük, DeRay Mckesson azt nyilatkozta:
 
Ez a mozgalom azzal a felszólítással indult, hogy vessünk véget az erőszaknak. Ez a felszólítás ma is érvényes.