Iszlám tábort szervezett a Pesti Izraelita Hitközség utódintézménye

Hittételeket függesztettek ki az étkezőben, muszlim vallási zenével hívták gyülekezőre a diákokat, akik öltözködésükkel is alkalmazkodtak a tematikához.  A Radnóti Gimnázium mellett egy debreceni keresztény iskola csoportja is a helyszínen táborozott, amely többször is hiába jelezte, hogy érzékenységüket sérti az iszlám propaganda.

A keresztény iskola táborvezetői azt kérték, hogy az eredetileg "nomád" táborként meghirdetett szomszédos csoport vezetőitől, hogy legalább a közös helységeket hagyják ki a ragasztgatásból.

“Ti keresztények vagytok? Akkor szeretni kéne egymást, nem?”

- kérdeztek erre állítólag flegmán a budapestiek. Az iszlám hittételeit tartalmazó feliratok ezzel együtt maradtak. Az esetről beszámoló vigyazo.blog.hu beszámolója szerint az iskola honlapja is hallgatott az eseményről, a szülőket nem tájékoztatta a tábor pontos programjáról. 

Természetesen az iszlámmal, mint vallással vagy közösséggel önmagában nincs különösebb probléma. Ugyanakkor a blog feltette a jogos kérdést: "világnézetileg semleges iskolaként miért tartották fontosnak, hogy iszlám tematikájú nyári tábort szervezzenek? Tartottak már hasonló tábort a kereszténység, a zsidó vallás vagy más világvallás megismertetésére?"