Itt a fiatalok 60 százaléka drogozik!

Itt a fiatalok 60 százaléka drogozik!

Forrnak az indulatok az öcsödi gilkosságot követően. A pénz ami miatt az idős férfit agyonverték, drogra kellhetett. Az olcsó kábítószerek fogyasztása miatt megemelkedett bűncselekmények száma országszerte egyre nagyobb válsághelyzetet okoz.

Öcsödön augusztus végén oltották ki egy 85 éves idős férfi életét. 103 ezer forintjáért egy téglával verték szét a fejét. Az N1TV stábja helyszíni riportjából kiderül, hogy a településen hatalmas gondot okoz az olcsó drogok használata és az ehhez kapcsolódó bűncselekmények.

Kolompár Miklós helyi lakos az online televíziónak elmondta, hogy a rendőrség tudja kik árulják a herbálnak, kristálynak hívott drogot, de nem sokat tesznek.

"A fiamnak, ha valaki annyi drogot ad, hogy baj lesz, akkor az a család nem fogja megúszni, mert én elmegyek és felégetem a házukat vagy megfogom a kést, beleszúrom azt kiveszem a belét!

- nyilatkozta a férfi. Kolompár Tamás a helyi Roma Kisebbségi Önkormányzat leköszönő elnöke. Szerinte ez a tarthatatlan helyzet azért alakulhatott ki, mert Öcsödön évekkel ezelőtt bezárták a rendőrőrsöt.

"Két nappal ezelőtt a 112-re betelefonáltunk, hogy valaki jöjjön ki, mert betörés van. Mai napig nem érkezett meg rendőr - nyilatkozta Kolompár Tamás.

Véleménye szerint a településen a fiatalok 60 százaléka drogozik. Egy másik férfi azt vetette fel, hogy most egy cigány fiatal ölt a drog miatt, így az összes cigányt egy kalap alá veszik a gyilkossal.

A helyi lakosok elmondták, hogy az idősek félnek, néhányan már az utcára sem mernek kimenni, mások a törvények "tehetetlenségét" okolják.

A tavasszal megválasztott új polgármester gyertyás megemlékezést szervezett a meggyilkolt férfi házához.

"Polgármesterként megtehetem, hogy ezeknek a drogdílereknek a háza elé kamerákat tetetek és akkor a rendőrség talán premier plánban is tudja nézni, hogy kik járnak oda" - nyilatkozta Molnár András, az N1TV-nek.

Révi Attila, a Jobbik alelnöke kijelentette,

fel kell számolni a drogkartelleket és a gettókat, ugyanis Magyarországon megszűnt a közbiztonság és a jogállam, lassan pedig eltűnik a normális, emberhez méltó élet is.

(Címlapkép: N1TV)