Itt az idő változtatni a migrációs politikán

Bana Tibor felszólalását változtatás nélkül közöljük:

A világ érthető módon most a párizsi borzalmas terrormerényletre fókuszál. Rettenetes és elítélendő emberiségellenes cselekedet, ami Párizs utcáin történt, s nekünk, akik itt és más nemzetközi fórumokon hazáinkat képviseljük, most az a legnagyobb feladatunk, hogy segítsük a hatóságok munkáját abban, hogy ne fordulhasson elő többet ilyen, az európai kontinensen eddig szinte ismeretlen terrormerénylet.

Azt látni kell, hogy sajnos a jelenlegi európai uniós politika hagyta és jelenleg is hagyja, hogy illegális bevándorlók ezrei árasszák el egész Európát a Közel-Keletről, Észak-Afrikából és még távolibb országokból. Ráadásul az ellenőrizetlen bevándorlók alkotta tömegben – ahogyan ezt a párizsi merénylet során is tapasztalhattuk – most már bizonyossággal állíthatjuk, hogy terroristák is érkeznek kontinensünkre az Iszlám Állam és más szélsőséges terrorszervezetek nevében. Két öngyilkos merénylő a párizsi ügyészség bejelentése szerint a görög partoknál lépett az Európai Unió területére és nagy valószínűséggel hazámon, Magyarországon is keresztül haladtak, hogy végső céljukat, Franciaországot elérjék. Ahhoz, hogy ezt kiszűrjük és felszámoljuk a már ideérkezett terroristákból álló hálózatokat, szükséges, hogy mindenki belássa, hova vezetett ez a túl liberális migrációs politika.

Szeretném megkérdezni a jelenlevőket, hogy Önök hogyan látják, mi szükséges ahhoz, hogy mindenki felfogja végre: megszólalt a vészjelző és igenis gyors és határozott lépésekre van szükség?  Köszönöm megtisztelő válaszukat!