Hőség: átmeneti vízhiány tapasztalható Pest megye tíz településén

Hőség: átmeneti vízhiány tapasztalható Pest megye tíz településén

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen; a vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól.

A társaság a honlapján azt írta, hogy minden eszközüket maximális kapacitással működtetik a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében. 

Ennek ellenére nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka településeken.

A DMRV emiatt azt kéri a fogyasztóktól, hogy törekedjenek az ivóvíz "ésszerű felhasználására", korlátozzák a más irányú felhasználást, például medencetöltést, annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson. 

Mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki! 

- idézi az MTI a honlapjukon leírtakat.

Az önkormányzatokat arra kérik, hogy szüneteltessék a közterületi, azaz a tűzcsapokról történő locsolást. Lokális vízhiány esetén pedig haladéktalanul lajtos vízellátást ígérnek az érintett területen.