Izraeli miniszter: "Ami a miénk, azt elvesszük"

Keményen bírálta Avigdor Liberman izraeli védelmi minisztert "mérsékelt" politikája miatt Uri Ariel, a ciszjordániai zsidó telepeseket támogató jobboldali Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) párt politikusa, s követelte tőle az izraeli ellenőrzés alatt lévő ciszjordániai C-zóna bekebelezését.
    
A mezőgazdasági miniszter bírálta Libermant hétfői kijelentése miatt, mely szerint az Egyesült Államok arra intette Izraelt, hogy a két ország közötti "azonnali válsághoz" vezetne, ha a zsidó állam kiterjesztené szuverenitását Ciszjordániára.
    
A kormánykoalícióban részt vevő Bájt Hajehudi párt a zsidó állam kiterjesztését szeretné elérni az 1993-as oslói egyezmények alapján izraeli biztonsági és civil ellenőrzés alatt álló C-zónára Ciszjordániában.
    
"A C-zóna a miénk. Ami a miénk, azt elvesszük. Ott mintegy félmillió zsidó és mintegy hatvanezer arab él a kelet-jeruzsálemi lakónegyedeket leszámítva. Nincs itt semmi nagy gond. Ez egyszerűen a miénk (könnyen beszél, az itt egykor élő palesztinok ma jordániai menekülttáborokban élnek). Az efféle megfélemlítésekkel, a nem is létező szellemek felidézésével nem tudtuk volna annektálni Jeruzsálemet és a Golán-fennsíkot sem. Azoktól próbálok tanulni, akik cselekedtek, és nem azoktól, akik állandóan félnek és másokat is félelembe kergetnek" - jelentette ki Uri Ariel.