Izraeli védelmi miniszter: a Hamász célja a háború kiterjesztése Ciszjordánia területére

Izraeli védelmi miniszter: a Hamász célja a háború kiterjesztése Ciszjordánia területére

Joáv Galant szerint a terrorista szervezet most lángba akarja borítani Ciszjordániát és a Templom-hegyet, amely mind a zsidók, mind a muszlimok számára szent hely.

A Hamász iszlamista terrorszervezet ki akarja terjeszteni a háborút a Gázai övezeten túlra, egész Ciszjordánia területére - jelentette ki Joáv Galant izraeli védelmi miniszter.

"A Hamász célja, hogy lángba borítsa Júdeát és Szamáriát, és ha lehetséges, a Templom-hegyet is"

- mondta Galant vasárnap a Ciszjordánia izraeli felügyelet alatt álló területeiről érkező katonai parancsnokokkal tartott megbeszélésén az MTI szerint.

A Hamásznak az október 7-i Izrael elleni terrorista támadásával nem sikerült demoralizálnia az izraelieket és nem sikerült éket vernie Izrael és az Egyesült Államok közé - folytatta Galant, hozzátéve, hogy ennek okán a szervezet most lángba akarja borítani Ciszjordániát és a Templom-hegyet, amely mind a zsidók, mind a muszlimok számára szent hely.

A védelmi miniszter utasította a parancsnokokat, hogy készüljenek föl a háborúra, a csapatok álljanak készenlétben és a hírszerzők gyűjtsék a szükséges információkat.

(Címlapkép: Joáv Galant izraeli védelmi miniszter a Lloyd Austin amerikai védelmi miniszterrel tartott sajtótájékoztatón Tel-Avivban 2023. december 18-án. MTI/AP/Maya Alleruzzo)