Jakab: az ellenzék azonnali áfacsökkentést követel minden alapvető élelmiszer esetében

Jakab: az ellenzék azonnali áfacsökkentést követel minden alapvető élelmiszer esetében

"A lengyel kormány az alapvető élelmiszerek áfáját egy az egyben elengedi, hogy megfékezze a drágulást. Az Orbán-kormány mindössze 6 élelmiszer esetében vezet be árstopot" - reagált Jakab Péter, a Jobbik elnöke közösségi oldalán a miniszterelnök kora esti bejelentésére.

A magyar néppárt vezetője kiemelte,

a miniszterelnök továbbra sem hajlandó lemondani Európa legmagasabb áfájáról, továbbra sem hajlandó lemondani a legszegényebbeken való nyerészkedésről.

Szerinte helyette – a benzinkutasok után – "most a boltosoktól vár áldozatot, őket szorítja meg, de ő maga egy forintot nem hajlandó áldozni a magyar emberekért."

Orbán bejelentette: árstopot vezetnek be hat élelmiszer esetében

Orbán Viktor az országgyűlési választásokra időzítve újabb intézkedést jelentett be: a közösségi oldalára feltöltött videójában arról beszélt, hogy hat élelmiszertermék (kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell, 2,8%-os tehéntej) esetében beavatkoznak az árakba. A miniszterelnök közölte: ezeknek a termékeknek az árát a tavaly október 15-ei szintre kell visszaállítani február elsejétől.

"Két év kormányzás utolsó két hónapjára ennyire futotta a Fidesztől. A kereskedők meg majd jobb híján más termékek árán fogják behozni a veszteséget" - fogalmazott.

Jakab Péter hangsúlyozta,

az egységes ellenzék azonnali áfacsökkentést követel minden egyes alapvető élelmiszer esetében.

A Jobbik elnöke hozzátette:

"Ezt a bejelentést vártuk ma Orbántól. Gyáva volt hozzá. A magyar nemzet bátor kormányt érdemel, amelyik nem önmagát képviseli, hanem minden magyart. Április 3-án meg is fogják választani

- zárul a poszt.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor az országgyűlési választásokra időzítve újabb intézkedést jelentett be: a közösségi oldalára feltöltött videójában arról beszélt, hogy hat élelmiszertermék (kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell, 2,8%-os tehéntej) esetében beavatkoznak az árakba. Ezen termékek árát a tavaly október 15-ei szintre kell visszaállítani február elsejétől.