Jakab Péter: Igazságot a devizásoknak!

Jakab Péter: Igazságot a devizásoknak!

Az Orbán-kormány útját személyes tragédiák tömege övezi: 18 ezer kilakoltatás, több százezer kifosztott hitelkárosult és a bankrendszerrel való kiegyezés, az emberek kárára! 

- kezdte Jakab Péter a devizahitelek ügyével összefüggésben péntek délutáni Facebook-bejegyzését.

A Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje úgy látja:

Az Európai bírósági ítélet sem kecsegteti sok jóval a károsultakat, de szerintünk ezt az egészet a magyar parlamentben kell megoldani!

Az ellenzéki pártelnök kifejtette, hogy új elszámolási törvényre van szükség, és szerződésenként is meg lehetne vizsgálni az igazságtalan feltételeket, s a végén pedig megnézni, ki tartozik kinek.

A jobbikos politikus úgy véli, hogy le kell továbbá állítani a végrehajtói letiltásokat a kiskeresetűek körében. Addig is kilakoltatási moratóriumot és elsétálási jogot kell biztosítani, hogy megvédjük a legnagyobb bajban levőket!  - fűzte hozzá, végül emlékeztetett:

Képviselőtársaim az utóbbiakat 2013-ban követelték először a parlamentben. Nagy öröm számomra, hogy mára több ellenzéki párt is fontosnak tartja ezeket! Az előválasztás után a végleges közös program rendezni fogja azt, amit már tíz éve rendeznie kellett volna a kormánynak!

- hangsúlyozta posztjában Jakab Péter.