A magyarság egységesen összefogott, míg Orbán Viktor csak egy kép kedvéért ment le a határra

A magyarság egységesen összefogott, míg Orbán Viktor csak egy kép kedvéért ment le a határra

„Nagyszerű érzés látni azt, hogy mennyire össze tudott fogni a magyarság a kárpátaljai magyarok és az ukrán menekültek érdekében. Az első perctől fogva felvettük a kapcsolatot a kárpátaljai szervezetekkel és a határmenti települések vezetőivel annak érdekében, hogy miben tudunk segíteni"

- mondta Földi István a háború óta eltelt másfél hét tapasztalatairól. Az Egységben Magyarországért Szabolcs megye ötös választókerületének ellenzéki jelöltje Csengeren tartott lakossági fórumot.

Hozzátette, hogy ugyanakkor elsősorban azt látta, hogy milyen képmutató politikát folytat a kormány ezügyben is, hiszen lejött ide Orbán Viktor miniszterelnök egy helikopterrel pár kép és egy videó kedvéért, aztán el is tűnt.

„A kormány igyekezetét csak nyomokban látni a valóságban a civil szervezetek és az egyházak voltak azok, akik összefogtak és élelmiszerrel, ruhával, vagy éppen szállással segítették a háború miatt menekülő embereket."

Elmondta, hogy folyamatosan mennek a határra segíteni, illetve több határmenti település fogadott be tucatszám családokat, ahol most élelmiszerre és ruhákra van szükség. Van olyan önkormányzat, ahol a financiális problémák ellenére várták és fogadták a bajbajutott embereket.

„Emlékszünk arra, hogy a kormány a járványhelyzet hivatkozva megsarcolta az önkormányzatokat, mégis ezek a nehéz helyzetben lévő önkormányzatok segítenek önzetlenül a menekülteknek.”

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Csengeren szót ejtett arról, hogy a Pravda orosz állami lap baráti országként jelölte meg Magyarországot Putyin szemszögéből.

„Kivételesen igaz, hiszen Orbán Viktor lett Putyin utolsó kitartottja. Pedig most már mindenki számára kellemetlenné vált az orosz elnök, még Le Pen is elhatárolódott tőle. Ezzel szemben például Orbán számára még az orosz kémbank jelenléte sem jelent problémát.”

Kiemelte, hogy szemmel láthatóan óriási zavar van a Fidesz kommunikációjában, hiszen még Orbán is egyik nap arról beszél, hogy a NATO tud csak minket megvédeni, majd pénteken a Kossuth Rádióban már azt mondja, hogy a NATO sem képes rá.

„Sem a fideszes képviselők, sem a propaganda, sem pedig a CÖF nem tudja már, hogy miért is kéne békemenetre menniük. Április harmadikán a választók döntik el, hogy a nyugatot választják vagy a háborút folytató Putyint.”

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Arra vonatkozóan, hogy 8 évvel ezelőtti képet raktak ki Orbán Viktor miniszterelnökről a fideszes plakátokra, azt mondta Jakab Péter, hogy úgy tűnik:

az elmúlt 8 évben nemcsak az ország, de Orbán Viktor is egyre rosszabbul néz már ki.