Jakab Péter: Sok minden bűzlik Rétvári Bence környékén

Jakab Péter: Sok minden bűzlik Rétvári Bence környékén

Nagyon sok minden bűzlik Rétvári Bence környékén, hiszen azt tapasztaljuk, hogy államtiktár úrnak a minisztérium szervez közpénzből úgynevezett "kulturális rendezvényeket", amelyeket Rétvári kampányrendezvénnyé alakít, tehát lényegében közpénzből kampányol több százmillió forint értékben

- kezdte vasárnap délutáni váci sajtótájékoztatóját Jakab Péter, ahol Inotay Gergely, az Egységben Magyarországért helyi jelöltje társaságában beszélt a Rétvárihoz köthető ügyekről.

A fenti rendezvényeket úgy intézi ráadásul a fideszes politikus, hogy az ő egyik sajtómunkatársának a cége és a hozzá kötődő alapítványhálózat az, amelyek kizárólagos jeleggel szervezik ezeket a rendezvényeket közpénzből - ismertette a helyzetet.

Jakab Péter beszélt még a zebegényi milleniumi pavilonnál történtekről is, amelyet a Rétvári titkárához köthető alapítvány 2,7 milliárd forint értékben újíthatna fel. Jakab az összehasonlítás kedvéért kiemelte, hogy a sajtótájékoztató hátterét adó ingatlan felújítása 2,5 milliárdba kerül, így érthetetlen, hogy mi kerül Zebegényben ennyibe. Ennek ellenére 2019-ben elnyerte a pályázatot a Rétvárihoz köthető személy, azonban azóta egy kapavágás nem történt, így már most fél milliárd forintos kárt okozott az adófizetőknek.

Rendszerváltásra van szükség, ha rajtam múlna és én egyedül indulnék a választáson, akkor Szent István törvényeit alkalmaznám Rétvári Bence esetében is, törjön a tolvajok keze!

- mondta a Jobbik elnöke. Azonban tekintettel arra, hogy az egységes ellenzék részeként indul a választáson, így az tudja megígérni, hogy csatlakozni fognak a kormányváltás után az európai ügyészséghez.

Jakab Péter szerint Rétvári elkezdhet izgulni, ahogy Orbán Viktor exkollégája, a bolgár Bojko Boriszov, akit már őrizetbe vettek vagy a szlovák legfőbb ügyész, akit tizennégy évre börtönre és vagyonelkobzásra ítéltek.

Egy valamit tudunk ígérni: április 3-át követően a tolvajoknak fizetniük kell azért, hogy a lopott pénzből végre jól élhessenek a magyarok, hiszen ezért a pénzért ők dolgoztak meg. Egyetlen feladat van április 3-án, az egységes ellenzék jelöltjére kell szavazni Vácon is, Inotay Gergelyre

- zárta a sajtótójékoztatót Jakab Péter.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a sajtótájékoztató után a helyi Fidelitas elnöke, Szabó Csaba próbálta megvédeni a mundér becsületét, többek között azt állítva, hogy Magyarországon nem is olyan rossz az egészségügy, bár ő maga nem nagyon volt még kórházban. Amikor pedig a szlovák és a magyar minimálbér közötti különbség került szóba, akkor már csak arra futotta tőle, hogy szerinte a magyar munkavállalók ezzel a bérrel is meg vannak elégedve.

Jakabbal próbálkozott a váci fidelitasos, aki azért nem lát magyar kórházat, mert egészségesen él

Vácon tartott sajtótájékoztatót Jakab Péter, a Jobbik elnöke Inotay Gergellyel, az Egységben Magyarországért helyi jelöltjével, ahol megjelent a helyi Fidelitas elnöke, Szabó Csaba is, aki megpróbálta megvédeni a Fidesz-kormányt, mondanunk sem kell, hogy nem túl nagy sikerrel. Szabó azt kezdte el bizonygatni, hogy nem is olyan rossz az egészségügy az országban, "hát most kaptak fizetésemelést" - mondta.

Inotay Gergely a sajtótájékoztató után elmondta, hogy a Rétvári alapítványhálózatához köthető VácOnline és a 0627.hu portálok folyamatosan őt és a jelenlegi városvezetést támadják 2019 óta mindenféle indokkal, azonban érdekes módon Rétvári és a többi fideszes politikus botrányos, közpénzekkel kapcsolatos ügyeiről nem írnak.